Sniper: Ghost Warrior verkoopt miljoen keer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game werd in juli vorig jaar gelanceerd voor PC en Xbox 360, een PlayStation 3-versie volgt binnenkort. "Voor deze titel was er veel werk en volharding van het hele City Interactive-team nodig. We zijn dan ook erg blij dat de game een wereldwijd succes is geworden", zegt Marek Tyminski de CEO van City Interactive.

Dat de game een miljoen keer is verkocht is opvallend gezien de de slechte kritieken die het kreeg van de gamepers. De PC-versie kon op recensieverzamelsite Metacritic rekenen op een gemiddeld cijfer van 5,5 uit 10. Het gemiddelde cijfer van de Xbox 360-versie ligt nog een punt lager.

Nieuw deel

Vorige maand werd reeds bekend dat deel twee van Sniper: Ghost Warrior in de maak is. City Interactive werkt sinds begin 2010 aan dit spel en bouwt deze op CryEngine 3. Deze software is ontwikkeld door Crytek en wordt ook gebruikt voor de aankomende shooter Crysis 2. Naast een tweede Sniper: Ghost Warrior heeft City Interactive nog een aantal onaangekondigde titels in de maak.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou