SNES en NES-klassiekers in 3D naar Nintendo 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de E3 vorige week kon de aanwezige pers in de vorm van een trailer al de 3DS-versies van een aantal kla iekers zoals Yoshi's Island, The Legend of Zelda, Metroid, Super Mario Bros en Mega Man 2 bekijken. In een interview met Kotaku liet Reggie Fils-Aime weten dat deze games niet enkel voor demonstratieve doeleinden dienden, zoals het geval lijkt met de getoonde 3DS-versie van Metal Gear Solid 3, en dat ze gepland staan voor een volledige release.

De games worden niet rechtstreeks overgezet, maar krijgen een 3D-effect en wellicht ook wat nieuwe gameplayelementen. Dat 3D-effect is voor een aantal games vergelijkbaar met een kijkdoos, waarin verschillende lagen van de ooit tweedimensionale games duidelijk van elkaar gescheiden worden. 

Nintendo 64

Verschillende overzettingen van Nintendo 64-games werden eerder al bevestigd. Zo zullen in ieder geval de games Star Fox 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time hun weg vinden naar de 3D-handheld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou