SNES-collectie van 10.000 dollar is terecht | Gamer.nl

SNES-collectie van 10.000 dollar is terecht | Gamer.nl

Deze maand href="http://gamer.nl/artikelen/nieuws/verzamelaar-verliest-10000-dollar-aan-snes-games/">leende </a>amateur game-historicus Byuu honderd SNES-games van een Duitse verzamelaar om deze te digitaliseren. Het pakket van ongeveer 10.000 dollar aan games raakte zoek met de post, maar is nu weer terecht.

Byuu schrijft op zijn website dat terwijl hij begon met sparen voor de teruggave van de games aan de verzamelaar, hij een bericht kreeg van deUnited States Postal Service, waarin stond dat de sorteermachine het verzendlabel van het pakket heeft gerukt en het pakket daardoor zoek is geraakt.

Door de vele media-aandacht die zijn verhaal op het internet kreeg, merkte de klantenservice van de United States Postal Service de zaak op en kwam Byuu in contact met het bedrijf, dat beloofde te onderzoeken waar het pakket was gebleven.

Uiteindelijk werd het pakket gevonden dankzij de foto's die hij ervan had genomen, en kreeg Byuu de games alsnog opgestuurd. De donaties die zijn en nog worden gedaan wil hij gebruiken om de resterende 300 games voor zijn digitale collectie te bemachtigen, zodat de originele ROM-bestanden niet verloren gaan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou