Sméagol wijkt af van filmuiterlijk in The Lord of the Rings: Gollum

Sméagol wijkt af van filmuiterlijk in The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment gaat in hun nieuwe game, The Lord of the Rings: Gollum, afwijken van het filmuiterlijk van Sméagol.

Dit blijkt uit de laatste editie van het tijdschrift Edge. De ontwikkelaar wil de fans van de ongekend populaire filmreeks van Peter Jackson niet teleurstellen, maar Gollum ziet er wellicht wel heel anders uit door het uiterlijk niet te baseren op acteur Andy Serkis.

"Het is niet zo dat we mensen die enkel de films hebben gezien ongelukkig willen maken, maar kort door de bocht lijkt Gollum niet op Andy Serkis. We zijn in beginsel begonnen met het persoon dat hij ooit was en hebben hem geleidelijk laten evolueren. Je kan zien dat Gollum, voor dat de ring hem verbasterde, ook gewoon een een mensachtige was", verklaart Kai Fiebig, senior producent bij Daedalic Entertainment.

De producent vertelt verder dat zij veel meer verhalende mogelijkheden hebben dan de films ooit hebben gehad. De producent vindt het vooral belangrijk dat de verschillende emoties van Sméagol goed worden overgedragen op het publiek.

"We hebben een protagonist nodig waar je bijna van gaat houden, maar tegelijkertijd erg bang voor bent. En geloof me, jullie worden bang", verhaalt Fiebig.

De game, gebaseerd op het personage uit The Lord of the Rings, moet zich afspelen voor de films en boeken. De game eindigt waar The Fellowship of the Ring begint. Daedalic Entertainment laat weten dat The Lord of the Rings: Gollum uit moet komen op pc en "alle relevante consoles". Het is de eerste game die wordt ontwikkeld dankzij een nieuwe samenwerking tussen Daedalic en Middle-earth Enterprises.

The Lord of the Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum wordt verschijnt naar verwachting in 2021.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

''De game eindigt waar The Fellowship of the Ring begint'' Mijn memory is een beetje fuzzy, maar is Gollum niet gevangen genomen/tortured in het begin van LOTR? Benieuwd hoe ze dat gaan doen, lijkt me een beetje een raar einde dat je random gevangen genomen bent ''credits roll''

0
test

@WvA Wellicht dat de game kort voor deze gebeurtenis eindigt. Hoewel het ook inderdaad juist interessant kan zijn dat je aan het einde gevangen wordt genomen.

0
test

@WvA Najah, als dat het geval zou zijn, zouden we Bilbo ook nog ergens tegenkomen. Zoals ik het nu lees begint het dus als Sméagol en evolueert het personage langzaam tot Gollum. Ik dacht (maar het is enige tijd geleden dat ik LotR heb gelezen) dat Gollum pas was gevangen nadat de ring zich onthulde in the Shire.

0
test

@Krytuun Klopt, Bilbo was al lang en breed weer in the shire toen gollum gevangen werd. Anders kan ie natuurlijk ook nooit de beroemde woorden "Shire.....Baggins" hebben gesproken.

0
test

Het ligt eraan of deze game deel moet uitmaken van het film universum, of gewoon op de boeken is gebaseerd. In dat laatste geval is het vrij logisch dat men een eigen interpretatie van het karakter gebruikt. Als je bijvoorbeeld kijkt naad Lord of the rings online, dat is ook op de boeken gebaseerd en niet op de films. En ziet er daardoor ook behoorlijk anders uit en valt soms terug op gebeurtenissen die wel in de boeken gebeuren maar niet in de films.

0

Aanbevolen voor jou