Sleutelfiguur binnen Mass Effect-ontwikkeling vertrokken bij Bioware

Sleutelfiguur binnen Mass Effect-ontwikkeling vertrokken bij Bioware

Mac Walters, een van de sleutelfiguren binnen de ontwikkeling van de Mass Effect-reeks, is na negentien jaar vertrokken bij ontwikkelaar Bioware.

Dat laat hij weten op zijn LinkedIn-pagina. "Met een nieuw jaar is het tijd voor een nieuw avontuur. Zoals sommigen van jullie al weten, heb ik eind vorig jaar besloten te vertrekken bij Bioware. De afgelopen negentien jaar waren op zijn zachtst gezegd een levensveranderende ervaring voor mij. De keuze om te vertrekken was een moeilijke."

Hij vervolgt: "ik heb met zoveel geweldige mensen gewerkt en de eer gehad om onderdeel uit te maken van ongelooflijke teams en projecten. Het is moeilijk om het allemaal te doorgronden en ik ga er nog jaren over reflecteren."

Walters begon als schrijver van Jade Empire, werkte daarna aan de eerste Mass Effect en was de hoofdschrijver van het tweede en derde deel uit de sciencefictionreeks. Hij was de creative director van Mass Effect Andromeda en schreef diverse boeken die zich afspelen in de Mass Effect-reeks. Verder was hij de productieregisseur van het nog aankomende Dragon Age Dreadwolf.

Het is niet bekend wat Walters volgende stappen worden, maar op zijn LinkedIn meldt hij dat hij een pauze in zijn carrière inlast. De afgelopen jaren zijn er meer werknemers die lang bij het bedrijf werkten vertrokken bij Bioware, waaronder baas Casey Hudson en Dragon Age-ontwikkelaar Mike Darrah.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Walters hoofdschrijver maken was een grote vergissing. ME2 was een spin-off vermomd als vervolg, waardoor ME3 een hopeloze inhaalrace moest inzetten die leidde tot de deprimerende deus ex machina als resultaat.

0
test

@Heer Mida en toch wordt ME2 gezien als de beste in de serie.

0
test

@MARQ242 Ja, en?

0

@Heer Mida wat je bedoelt is dat het jouw mening is dat het een vergissing was en niet een feit. Denk ik

0

Aanbevolen voor jou