De game verschijnt in de tweede helft van 2012 op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De insteek van de game is niet veranderd sinds de game True Crime: Hong Kong heette. In de openwereldgame stappen spelers in de schoenen van politieagent Wei Shen. De undercoveragent moet infiltreren bij de Hong Kong Triads om de bende van binnenuit op te rollen.

Sleeping Dogs combineert schieten, racen en vechten. Volgens Lee Singleton, de general manager van Square Enix London, heeft de game "een van de beste mêlee combat-systemen op de markt. Het is enorm bruut, met gruwelijke manieren om vijanden uit te schakelen." Square Enix London werkt voor deze game samen met United Front Games. Naast hun armen en benen gebruiken spelers ook voorwerpen in de omgeving om hun tegenstanders "met filmische moves" uit te schakelen. Voorbeelden van deze voorwerpen zijn cirkelzagen, telefooncellen, ijskastdeuren en brandblussers.

True Crime: Hong Kong was aanvankelijk in ontwikkeling in opdracht van Activision, die uitgever besloot het spel echter in februari 2011 te annuleren. Vervolgens heeft Square Enix in augustus de game van Activision overgenomen. Het spel heeft een nieuwe naam gekregen, omdat de True Crime-licentie eigendom is van Activision.