Sledgehammer werkt mee aan Modern Warfare 3 | Gamer.nl

Sledgehammer werkt mee aan Modern Warfare 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het gerucht ging al langer dat Infinity Ward, de ontwikkelaar achter de eerste twee Modern Warfare-games, niet alleen zou werken aan de derde game in de serie. Begin dit jaar kwamen de berichten naar buiten dat de nieuwe Call of Duty-studio Sledgehammer de oorspronkelijke ontwikkelaar Infinity Ward zou helpen met het maken van de first-person shooter. Ook Raven Software zou meehelpen, met name op het gebied van multiplayer, dat gerucht is echter niet bevestigd.

De vorige delen in de Modern Warfare-serie werden alleen door Infinity Ward gemaakt. Die studio is vorig jaar echter gehalveerd toen de twee studiobazen en oprichters werden ontslagen en vele ontwikkelaars daaropvolgend opstapten. Inmiddels is Infinity Ward met nieuw talent aangevuld, maar wordt voor Modern Warfare 3 dus wel bijgestaan door Sledgehammer. Modern Warfare 3 komt op 8 november 2011 uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou