'Slechts 5 procent Android-installaties Monument Valley was betaald' | Gamer.nl

'Slechts 5 procent Android-installaties Monument Valley was betaald' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De studio benadrukt dat installaties via de aparte Android-appwinkel van Amazon niet zijn meegenomen. Het spel was in die winkelomgeving meerdere malen tijdelijk gratis te downloaden. Een klein deel van de 95 procent onbetaalde installaties is volgens Ustwo wel legitiem. Het overgrote deel betreft echter illegale downloads.

iOS

Op iOS kwam 40 procent van de installaties voort uit een betaalde aanschaf. Monument Valley verscheen als eerste voor Apples mobiele platform, in april van vorig jaar. In mei volgde de Android-versie. Apple riep het spel uit tot de beste iPad-game van 2014. In Monument Valley moeten spelers door een Escher-achtige wereld navigeren. Door de camera te draaien kunnen optische trucs worden gebruikt om normaliter onmogelijke paden te creëren.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou