Slechts 15 procent van Europese spelers is geïnteresseerd in streamingdiensten

Slechts 15 procent van Europese spelers is geïnteresseerd in streamingdiensten

Slechts 15 procent van de Europese spelers zegt interesse te hebben in streamingdiensten als Google Stadia, Project xCloud en PlayStation Now. Het niet kunnen downloaden van games wordt hierbij gezien als groot obstakel, in tegenstelling tot de vereiste internetsnelheid.

Uit het GameTrack-onderzoek van marktonderzoeksbedrijf Ipsos Mori blijkt dat slechts 15 procent van de Europese spelers geïnteresseerd zijn in het gebruiken van streamingdiensten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van GamesIndustry.biz en ondervroeg gamers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het is niet bekend hoeveel mensen er in totaal ondervraagd zijn.

In tegenstelling tot de 15 procent die zegt wél geïnteresseerd te zijn in streamingdiensten, heeft maar liefst 70 procent van de ondervraagde gamers, die voor dit onderzoek zijn gedefinieerd als iedereen die games speelt op elk soort apparaat, geen interesse in diensten als Google Stadia, Project xCloud en PlayStation Now. 12 procent zegt niet te weten of ze een streamingdienst zouden gebruiken of maken hier al gebruik van, terwijl slechts 3 procent van de ondervraagden 'heel geïnteresseerd' is.

Streamingdiensten zijn het populairst in het Verenigd Koninkrijk, waar 23 procent van de ondervraagden zegt hier interesse in te hebben. In Frankrijk en Spanje is dit percentage, met 14 procent, al een stuk lager en in Duitsland is het enthousiasme het laagst. Hier zegt slechts 10 procent van de spelers geïnteresseerd te zijn in streamingdiensten, in tegenstelling tot de 75 procent die geen interesse heeft.

Uit het onderzoek van Ipsos Mori blijkt dat de snelheid van de internetverbinding van spelers over het algemeen niet wordt gezien als een obstakel bij het gebruik maken van een streamingdienst. Iets minder dan een kwart (23 procent) van de ondervraagden zegt namelijk te denken dat hun verbinding niet snel genoeg is, terwijl 43 procent hier wel vertrouwen in heeft.

Het is opvallend dat ondanks dat slechts 15 procent van de Europese spelers interesse heeft in streamingdiensten, 27 procent van de ondervraagden zegt meer interesse te hebben als games gedownload kunnen worden naar de harde schijf. Bijna een derde (32 procent) van alle ondervraagden heeft namelijk zorgen over het niet kunnen streamen van games, wanneer hun internetverbinding wegvalt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben wel degelijk zeer geintresseerd in de techniek en de ontwikkeling ervan. Maar zoals ik inmiddels al vaak gezegd heb hier denk ik dat de techniek er gewoonweg nog niet klaar voor is. En dan bedoel ik niet de techniek van google of een ander bedrijf, maar die van de algehele netwerk structuur in de wereld. Ik geloof ook wel dat bedrijven als google leveren wat zij beloven, maar ik denk dat een hoop mensen die hier enthousiast over zijn veel te veel verwachten en niet goed begrijpen wat er precies beloofd wordt, en straks als het uit is op een teleurstelling uit gaan komen.

0
test

@darkmanwls dat denk ik dus ook. Als je online tegen anderen speelt merk je al hoe moeizaam het vaak allemaal werkt. en dan hebben we in west europa niks te klagen wat betreft internet snelheid. Ik denk dat het leuk idee is, maar het "world wide web" is nog lang niet klaar voor dit soort toepassingen voor het grote publiek.

0

@darkmanwls Ik denk dat de netwerken in Nederland over het algemeen goed genoeg zijn. Het probleem is de uitzonderingen. Woon je in de randstad zit je goed, maar in de randgebieden niet. Woon je in dat laatste gebied zul je altijd met mindere kwaliteit zitten, waarom zou iemand dan voor een streamingdienst kiezen? Ik denk dat vooral Google hiermee een probleem heeft. Die wilden denk ik niet investeren in hardware (console) en wilden iets te snel gaan om Sony en MS voor te zijn. Maar ze wedden nu alles op het streaming paard en als dat niet goed genoeg gelooft niemand ze meer als het op gaming aankomt. Op het gebied van privacy vertrouwde ik ze allang al niet meer dus ook dat is voor mij al een reden genoeg om Stadia te negeren.

0

@fonsrutte Randstad goed? In Nederland zijn meerdere regio`s die op technisch gebied toch echt heel wat verder zijn dan de randstad….

0
test

@fonsrutte Ik woon in twente, en heb toch echt een 600Mbit glasvezelverbinding die enorm stabiel is, en dat is niet eens t snelste wat hier beschikbaar is. Dus ik weet niet waar jij vandaan haalt dat de randstad zo voor zal lopen.

0
test

15% van de gamers uit Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het zijn wel de grote landen maar europa is veel meer dan dit clubje alleen. Ik zou voorstellen op de titel aan te passen naar: Slechts 15 procent van de spelers uit 4 Europese landen is geïnteresseerd in streamingdiensten

0
test

@HunterSeeker mwa, zou kunnen maar in statistiek is dit resultaat hierboven en de titel prima. Het is niet dat als je nederland erbij zou betrekken er een gigantisch verschil optreedt. Zo werkt statistiek nou eenmaal.

0

Aanbevolen voor jou