Uit het GameTrack-onderzoek van marktonderzoeksbedrijf Ipsos Mori blijkt dat slechts 15 procent van de Europese spelers geïnteresseerd zijn in het gebruiken van streamingdiensten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van GamesIndustry.biz en ondervroeg gamers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het is niet bekend hoeveel mensen er in totaal ondervraagd zijn.
In tegenstelling tot de 15 procent die zegt wél geïnteresseerd te zijn in streamingdiensten, heeft maar liefst 70 procent van de ondervraagde gamers, die voor dit onderzoek zijn gedefinieerd als iedereen die games speelt op elk soort apparaat, geen interesse in diensten als Google Stadia, Project xCloud en PlayStation Now. 12 procent zegt niet te weten of ze een streamingdienst zouden gebruiken of maken hier al gebruik van, terwijl slechts 3 procent van de ondervraagden 'heel geïnteresseerd' is.
Streamingdiensten zijn het populairst in het Verenigd Koninkrijk, waar 23 procent van de ondervraagden zegt hier interesse in te hebben. In Frankrijk en Spanje is dit percentage, met 14 procent, al een stuk lager en in Duitsland is het enthousiasme het laagst. Hier zegt slechts 10 procent van de spelers geïnteresseerd te zijn in streamingdiensten, in tegenstelling tot de 75 procent die geen interesse heeft.
Uit het onderzoek van Ipsos Mori blijkt dat de snelheid van de internetverbinding van spelers over het algemeen niet wordt gezien als een obstakel bij het gebruik maken van een streamingdienst. Iets minder dan een kwart (23 procent) van de ondervraagden zegt namelijk te denken dat hun verbinding niet snel genoeg is, terwijl 43 procent hier wel vertrouwen in heeft.
Het is opvallend dat ondanks dat slechts 15 procent van de Europese spelers interesse heeft in streamingdiensten, 27 procent van de ondervraagden zegt meer interesse te hebben als games gedownload kunnen worden naar de harde schijf. Bijna een derde (32 procent) van alle ondervraagden heeft namelijk zorgen over het niet kunnen streamen van games, wanneer hun internetverbinding wegvalt.
Reacties op: Slechts 15 procent van Europese spelers is geïnteresseerd in streamingdiensten
darkmanwls
Ik geloof ook wel dat bedrijven als google leveren wat zij beloven, maar ik denk dat een hoop mensen die hier enthousiast over zijn veel te veel verwachten en niet goed begrijpen wat er precies beloofd wordt, en straks als het uit is op een teleurstelling uit gaan komen.
Aerofox81
fonsrutte
Woon je in dat laatste gebied zul je altijd met mindere kwaliteit zitten, waarom zou iemand dan voor een streamingdienst kiezen?
Ik denk dat vooral Google hiermee een probleem heeft. Die wilden denk ik niet investeren in hardware (console) en wilden iets te snel gaan om Sony en MS voor te zijn. Maar ze wedden nu alles op het streaming paard en als dat niet goed genoeg gelooft niemand ze meer als het op gaming aankomt.
Op het gebied van privacy vertrouwde ik ze allang al niet meer dus ook dat is voor mij al een reden genoeg om Stadia te negeren.
-it-
Randstad goed? In Nederland zijn meerdere regio`s die op technisch gebied toch echt heel wat verder zijn dan de randstad….
darkmanwls
fonsrutte
HunterSeeker
Het zijn wel de grote landen maar europa is veel meer dan dit clubje alleen.
Ik zou voorstellen op de titel aan te passen naar:
Slechts 15 procent van de spelers uit 4 Europese landen is geïnteresseerd in streamingdiensten
Derper
Arjayofficiall
Alleen hardcore gamers zullen dit tegen gaan maar de mainstream gaat hier in mee
darkmanwls
Arjayofficiall
darkmanwls
Lees ook even wat ik eerder voor reacties geef in ditzelfde artikel. Dan had je je die "als het niets voor jou is" domme opmerking kunnen besparen.
kerel.
coola
Over een jaar of tien. Maar dit is echt totaal niet iets voor de nabije toekomst. Stadia net zo hard falen als Google glass. Dat is in ieder geval wat mijn gut feeling zegt (en die heeft mij nog nooit in de steek gelaten)
Mr_joystick88
Derper
Aquemini
Maar helaas, zo werkt stadia niet…. en wellicht nooit….
Wiepie
Arjayofficiall
denver
TheChief
1. Je zit weer vast aan maandelijkse kosten door middel van een abonnement. Ik wil gewoon een game kopen en die zo veel en zo vaak spelen als IK wil. Niet wanneer die game maar toevallig beschikbaar is wanneer de aanbieder er zin in heeft.
2. Het is WEER een poging van aanbieders om te doen alsof de game die je koopt niet van jou is, maar alsof ze jou na betaling enkel toestaan via een service de content te spelen. Alsof een auto die ik koop ook na afloop van de betaling nog steeds niet van mij is, het is een absurde gedachte en het moet stoppen. Ze hebben het eerder geprobeerd met hun pogingen de verkoop van 2e hands games in te dammen en ze proberen het nu weer. En ze lijken maar niet in te zien hoe dom en contraproductief deze acties op de lange termijn zijn.
3. Het is te duur. Tuurlijk, je kan voor "maar" 10 Euro per maand alles spelen wat er op staat maar hoeveel mensen doen dat werkelijk? En hoe waardevol/interessant is de aangeboden content? De meeste hardcore gamers zoals ik spelen 2-5 games op dedicated wijze en dan ben ik voor 1-5 jaar klaar met de aanschaf van die paar games. Dan ben ik dus misschien 30-120 Euro kwijt voor die hele periode en dan is 120 Euro voor een enkel jaar helemaal niet zo competitief als het aanvankelijk wel lijkt.
4. Streaming diensten zullen mensen meer en meer tot slaaf maken van de bedrijven. Op het moment dat ik een game nu installeer op mijn harde schijf kan ik het prima spelen, zelfs als de game niet meer zelf op Steam staat. IK bepaal wat ermee gebeurt en ik vertrouw bedrijven absoluut niet om die keuze voor mij te maken.
De ervaring leert dat softwarebedrijven niet het beste met ons voor hebben getuige de grote hoeveelheid schandalen van de laatste 10 jaar. Veel bedrijven zoals EA/Bethesda etc worden nu niet meer geleid door mensen met een passie voor games maar door CEO suit jackasses die enkel denken in dollars en hoe ze ons nog meer kunnen uitpersen en naaien. Ze zullen elke nieuwe vorm van technologie gebruiken om ons nog meer uit te melken met hun 'live services' en 'surprise mechanics'.