Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend voor een handelsmerk op het woord "Dragonborn". In Skyrim is de speler een Dragonborn: iemand met het bloed en de ziel van een draak, in het lichaam van een mens. In april deed ZeniMax hetzelfde voor de term "Fus Ro Dah", een speciale schreeuw die een Dragonborn kan doen.

ZeniMax is op meerdere vlakken bezig zijn intellectuele eigendom te beschermen. Zo kreeg de maker van iOS-app Dragon Shout, Rick Blalock, vorige week een brief van ZeniMax' advocaten waarin wordt beweerd dat zijn app inbreuk maakt op het auteursrecht. Blalock weet niet wat zijn app, die onder andere een kaart van de wereld van Skyrim behelst, fout doet.

"Ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de app geen inbreuk maakt op iets", vertelde Blalock vorige week aan Touch Arcade. "Ik heb gezocht naar Amerikaanse handelsmerken en auteursrechten voor 'Dragon Shout' en op dat moment waren die er niet. Ik heb de kaart met de hand laten tekenen. Ik heb bewust geen graphics of bewoordingen gebruikt die in het bezit zouden kunnen zijn van Bethesda. Dus ik weet nog steeds niet waar de app volgens hun inbreuk op maakt."