Nieuws

Skylanders wordt mobiele kaartgame met echte kaarten

Free-to-play voor iOS en Android

Geschreven door David Kers op
De succesvolle Skylanders-franchise krijgt een digitale kaartspelvariant genaamd Skylanders Battlecast. Uitgever Activision maakte dit vandaag bekend.

De mobiele game is free-to-play en geeft spelers de mogelijkheid om met bekende personages uit het Skylanders-universum teams te bouwen. Hiermee kunnen zij alleen in een singleplayer-modus of online tegen anders spelers strijden.

Skylanders Battlecast haakt in op de populariteit van andere digitale kaartspelen zoals Blizzard’s Hearthstone: Heroes of Warcraft, dat inmiddels meer dan 30 miljoen spelers kent en geschat wordt op een inkomst van 20 miljoen dollar per maand. Skylanders Battlecast voegt een nieuwe draai toe aan het concept: naast het kopen van digitale kaarten is het mogelijk voor spelers om fysieke kaarten te kopen en deze met een mobiel apparaat in te scannen. “Spelers zullen een magisch moment beleven als zij kaarten inscannen met hun mobiele apparaten en deze tot leven zien komen,” zegt Activision.

De Skylanders-franchise introduceerde succesvol het inscannen van fysieke speelfiguren tot digitale spelfiguren en heeft sinds zijn debuut in 2011 al meer dan 3 miljard dollar opgebracht. De nieuwste game in de franchise Skylanders: Superchargers voegt voertuigen toe en verschijnt in september.

Skylanders Battlecast staat gepland voor een release volgend jaar voor iOS- en Android-apparaten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Puzzel-platformer In Between verschijnt vrijdag Gameplaybeelden van rpg Masquerada: Songs and Shadows
1

Reacties op: Skylanders wordt mobiele kaartgame met echte kaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    jeroenislego

    • 19 augustus 2015 12:33
    Ik vind het toch wel jammer dat er weer apparaten bij komen kijken. Als deze game alleen maar kaarten nodig had zou ik hem zeker gekocht hebben.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.