Skylanders wordt mobiele kaartgame met echte kaarten | Gamer.nl

Skylanders wordt mobiele kaartgame met echte kaarten | Gamer.nl

De succesvolle Skylanders-franchise krijgt een digitale kaartspelvariant genaamd Skylanders Battlecast. Uitgever Activision maakte dit vandaag bekend.

De mobiele game is free-to-play en geeft spelers de mogelijkheid om met bekende personages uit het Skylanders-universum teams te bouwen. Hiermee kunnen zij alleen in een singleplayer-modus of online tegen anders spelers strijden.

Skylanders Battlecast haakt in op de populariteit van andere digitale kaartspelen zoals Blizzard’s Hearthstone: Heroes of Warcraft, dat inmiddels meer dan 30 miljoen spelers kent en geschat wordt op een inkomst van 20 miljoen dollar per maand. Skylanders Battlecast voegt een nieuwe draai toe aan het concept: naast het kopen van digitale kaarten is het mogelijk voor spelers om fysieke kaarten te kopen en deze met een mobiel apparaat in te scannen. “Spelers zullen een magisch moment beleven als zij kaarten inscannen met hun mobiele apparaten en deze tot leven zien komen,” zegt Activision.

De Skylanders-franchise introduceerde succesvol het inscannen van fysieke speelfiguren tot digitale spelfiguren en heeft sinds zijn debuut in 2011 al meer dan 3 miljard dollar opgebracht. De nieuwste game in de franchise Skylanders: Superchargers voegt voertuigen toe en verschijnt in september.

Skylanders Battlecast staat gepland voor een release volgend jaar voor iOS- en Android-apparaten.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou