Skin-makers verdienen 57 miljoen dollar via Steam Workshop | Gamer.nl

Skin-makers verdienen 57 miljoen dollar via Steam Workshop | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Het gaat om in-game items voor Team Fortre 2, Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2, waaronder hoeden en skins. Steam-gebruikers kunnen deze zelf maken en verkopen via Steam Workshop. Valve laat nu weten dat sinds de lancering van de Steam Workshop eind 2011 57 miljoen dollar is verdiend door zo'n 1500 skin-makers.

Valve kondigt ook aan dat het vanaf nu mogelijk is om Workshop-items te maken voor Dungeon Defenders: Eternity en Chivalry: Medieval Warfare. Dit zijn de eerste niet-Valve-games waar Workshop-items voor verkocht kunnen worden. Het bedrijf is van plan om in de toekomst meer games open te stellen voor Workshop-content.

Daarnaast komt Valve met een dienst waarmee content-makers inzicht krijgen in hun verkochte items. Zo is te zien hoe vaak items verkocht worden en laat Valve per verkocht item gedetailleerde data zien.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou