Nieuws
Steep

Skiester overleden tijdens opnames van Steep-promo

Als gevolg van een lawine

Geschreven door Delano Zoon op

De professionele skiester Matilda Rapaport is overleden, nadat zij vorige week tijdens het filmen van een promofilm voor Steep in een lawine terecht kwam.

De dertigjarige Zweedse atlete, die Freeride World Tour 2013 Xtreme Verbier won, is direct na het trauma naar het ziekenhuis in Chili gebracht. Als gevolg van opgelopen hersenbeschadiging door een tekort aan zuurstof is het artsen ondanks de intensieve verzorging niet gelukt om haar in leven te houden.

Uitgever Ubisoft heeft in een reactie laten weten diep bedroefd te zijn dat "de gedenkwaardige atlete" is overleden. "Matilda's moed, passie en gedrevenheid om de liefde van de sport met de rest van de wereld te delen dient als inspiratie voor andere atleten en iedereen", vertelt een woordvoerder. Een paar dagen eerder had Rapaport nog een filmpje geplaatst op Instagram met de tag van Steep.

Naast haar prestaties als atlete is Rapaport ook te zien in een aantal films en leverde ze een vaste bijdrage aan Women's Health Magazine. Ze was recent weer teruggekeerd naar de skipiste, na een uitstap door een lawine-incident in Alaska in 2014.

Bron: VG24/7

Dit artikel delen:

Lees meer

De opening cinematic van Persona 5 Battleborn in nieuwe Humble 2K Bundle
7

Reacties op: Skiester overleden tijdens opnames van Steep-promo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • XtraLinkUK

  • 20 juli 2016 11:33
  Het is lullig om te zeggen dat het het risico van het vak is, maar ik heb al zo mijn bedenkingen bij mensen die elk jaar moeten gaan skiën om vervolgens bijna elk jaar met botbreuken thuis te komen.

  Eerlijk is eerlijk, zonder deze waaghalzen, die voor hun beroep, met gevaar voor eigen leven de gevaarlijkste stunts uithalen, hebben wij als gamers, maar ook in de film industrie het maar te doen met computer animaties. Dus ik heb zeer veel respect voor deze mensen. Ze doen dingen die je als gewoon mens, die het al heel wat vind om van een duikplank in een zwembad te springen, gewoon voor onmogelijk houdt. Soms vraag je je af, hoe overleven deze mensen die stunts, en als er wat fout gaat, dan gaat het ook goed fout.

  Afgelopen week was er zo'n redbull bike afdaling. Ik denk dan meteen van, jeetje, wat als de wielophanging het begeeft, gebeurt vaak genoeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • coola

  • 20 juli 2016 12:13
  @XtraLinkUK

  Dit. Het is het risico van het vak maar idd zonder deze mensen zouden vooral films heel erg onspectaculair zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • infernal_nl-nl

  • 20 juli 2016 12:15
  @XtraLinkUK Ik vind jou een raar mannetje.. ik negeer je commentaar al een tijdje maar nu ga ik er toch wat van zeggen. Elke comment van jou heeft op niks baseerde 'weetjes' die je gewoon als feiten verkoopt. Een cynische en donkere ondertoon van depressie rijst uit jouw commentaar, niemand zit op je negativiteit te wachten, dat jij je "bedenkingen hebt bij mensen die elk jaar moeten gaan skiën en bijna elk jaar met botbreuken terug komen" is natuurlijk gewoon bullshit, "wielophanging die het begeeft gebeurt vaak genoeg".. heb je een bron van deze claim? Didn't think so.. je verkoopt gewoon onzin en daar moet je mee stoppen toetsenbordheld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 20 juli 2016 12:27
  @infernal_nl-nl Lol, oke. Ik post al sinds 2004 op deze website en hoor dit voor het eerst. Ik hou er gewoon van om een onderbouwde mening te geven. En hou er absoluut niet van om een commentaar te plaatsen van één zin.

  Dat je m'n comments niks vindt, en dat je dat tegen mij zegt is goed om te weten. Niet iedereen hoeft het met mijn mening eens te zijn, ik zet ze echt niet als feiten neer. Je ziet toch ook dat ik over het algemeen duidelijk ik vind schrijf, of vraag je je af in dit geval. Ja, vraag ik me af, maar dit is allerdaagse taal. Wij winnen, terwijl een team wint, en niet jij etc. blabla.

  Verder heb ik naar mijn weten geen cynische of donkere ondertoon, lol. Ik maak me soms wel zorgen inderdaad. Ook een reden om te reageren op een nieuwsbericht. Zoals veel mensen wat gevraagd wordt bij een gebeurtenis, bij het nieuws bijvoorbeeld.

  Als ik onzin verkoop, dan is het ook jou goed recht om een tegenargument te geven. Ik neem aan dat ik je niet uit hoeft te leggen hoe een gesprek werkt.

  Tja, verder zeg ik maar dat als je me negeert, prima, doe dat vooral. En als je iets te melden hebt, ook prima, kan ik erop letten dat ik wat minder bezorgt (of donker/cynisch in jou woorden) overkom.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 20 juli 2016 12:49
  @infernal_nl-nl Ik doe dit normaal niet, en hou er al helemaal niet van om de wijsneus uit te hangen. Maar je komt zelf met de vraag, dus bij deze. skiinformatie[punt nl/ongevallen-op-wintersport-in-cijfers.

  En als je vroeger weleens Eurosport hebt gekeken, dan weet je dat er ook de X-Games werden uitgezonden. Ik heb regelmatig gezien dat een fiets een sprong niet aankan waardoor er een as afbreekt bij de landing. Dat hoort nu eenmaal bij de extreme sport. Alles vragen van je materiaal om zo de meest spectaculaire stunts te kunnen doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • serphilith

  • 20 juli 2016 14:43
  @XtraLinkUK Ha, er zijn zelfs genoeg mensen op de wereld die de X-Games kijken voor de crashes en ongevallen, ik vind dat een beetje te extreem leed vermaak, maar de mensen zijn er wel.

  Zo kun je het ook nog wel hebben over de amateur/pro urban atleten uit Rusland, klimmen de masten in, springen van flat naar flat 15+ verdiepingen hoog. En soms, springen ze mis zoals ik dacht in 2013 gebeurde met een op dat moment best bekende Pavel Kashin, maakte een inschattingsfout met een achterwaartse salto en sprong zo langs het gebouw.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 20 juli 2016 16:18
  @serphilith Haha, geweldig. Nee, ik kijk dat soort dingen niet voor het leedvermaak hoor. Puur om de spectaculaire stunts van idolen zoals Tony Hawk, Shaun White en Travis Pastrana.

  Tegenwoordig wordt je doodgegooid met filmpjes van mensen die verongelukken. Soms is het wel tof om te zien, maar na een paar filmpjes heb ik het wel weer gezien. Sinds Jackass is dat soort ongein gigantisch geworden. Iedereen wil het proberen, ondanks dat er nadrukkelijk gezegt wordt: don't try this at home, lol.

  Ik heb zelf ook naar aanleiding van Jackass maar ook Tony Hawk en andere actie sporters een paar gekke stunts uitgehaald. Dat doen de meeste tieners onder elkaar in een gekke bui.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.