In het verleden toen televisies alleen zwarte en witte kleuren konden geven en computers...computers bestonden nog niet en..., okee, niet zover terug, maar nog niet zolang geleden kwam er voor elk succesvol spel wel een level/map pack/zooi cd uit. Voor titels als Command & Conquer, WarCraft II en nog andere RTSen en FPSen kon je voor ongeveer 30 gulden zo'n level cd kopen. Tegenwoordig houden de uitgevers van spellen dit soort zaken goed in handen, want vaak werd er niets betaald aan de maker van het spel. Daar komt bij dat veel mensen internet hebben en zelf maps en levels kunnen downloaden.

Nu is de Rainbow Six serie erg succesvol te noemen en de Duitse uitgever CDV zag daarin een mooie gelegenheid om geld te verdienen. CDV besloot om een level/Mod/tools etc. cd uit te brengen voor Rainbow Six en Rogue Spear.

Er zijn alleen een aantal problemen. Zo heeft men niet de toestemming van de auteurs, daarnaast bevat de cd ook

CD cracks en RSE materiaal zoals de PC Gamer map.

Al met al een cd die nog aardig wat wenkbrauwen zal doen fronsen.CDV is meanwhile making money in Germany without the express permission of the people whose content they are selling. (Ed. In fact, except for RSE themselves, it is illegal for anyone, including mod makers, to make money off RSE properties - CR6)

On top of that, they even have CD cracks on the CD and RSE material such as the PC Gamer map.

Wil je weten wat er allemaal op de cd komt te staan, kijk dan eens naar deze waslijst. Aardig gevuld zoals je ziet, maar of het allemaal wel zo legaal is blijft de vraag.