Nieuws
Six Days in Fallujah

'Six Days in Fallujah was tijdelijk bij Sony Santa Monica in ontwikkeling'

Aldus David Jaffe

Geschreven door Michel Musters op
De controversiële shooter Six Days in Fallujah zou tijdelijk bij God of War-studio Sony Santa Monica in ontwikkeling zijn geweest.

Dat claimt ontwikkelaar David Jaffe in de meest recente aflevering van zijn YouTube-show, waarin hij praat met Days Gone-schrijver John Garvin. "Wist je dat Six Days in Fallujah een tijdje bij Sony Santa Monica in ontwikkeling was?", vraagt Jaffe.

Garvin meldt vervolgens dat hij aanwezig was bij de meeting waarin het project groen licht kreeg. Jaffe: "Elke keer dat het spel in de buurt kwam van iets dat op echte oorlog leek, bedankten bedrijven er voor."

Six Days in Fallujah zou meer dan een decennium geleden worden uitgegeven door Konami, maar de uitgever bedankte er in 2009 voor vanwege de controversiële achtergrond van het spel. De game deed stof opwaaien, doordat de makers meldden dat het spel geen politiek commentaar moet leveren. Dit terwijl de game gebaseerd is op een echt bestaande oorlogssituatie, de in 2004 gevoerde slag om Fallujah, Irak. 

Eerder dit jaar communiceerde de huidige uitgever Victura echter dat de gebeurtenissen in de game toch wel onlosmakelijk verbonden zijn met politiek. Daarnaast krijgt de game veel kritiek te verduren omdat het alleen de kant van het Amerikaanse leger zou belichten, en niet de slachtoffers onder de bewoners van Fallujah.

De game moet later dit jaar uitkomen op pc en consoles.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dota 2-documentaire Free to Play staat nu op Netflix Valve lost na twee jaar Steam-lek op
0

Reacties op: 'Six Days in Fallujah was tijdelijk bij Sony Santa Monica in ontwikkeling'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.