Six Days in Fallujah is af, uitgever gezocht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vorig jaar april liet uitgever Konami de titel vallen omdat het bang was voor negatieve reacties. De game kreeg veel kritiek te verduren omdat het de slag om de Iraakse stad Fallujah, die plaatsvond in 2004 en waarbij tientallen Amerikaanse soldaten stierven, getrouw zou nabootsen. Volgens nabestaanden en militairen zou het spel respectloos omgaan met een echte oorlog. Ontwikkelaar Atomic Games bestrijdt dit, omdat het bedrijf verschillende mariniers bij de ontwikkeling van de game heeft betrokken en juist een authentieke oorlogservaring wil brengen.

Naar verluidt zou nog maar een klein team van Atomic Games hebben doorgewerkt aan de titel nadat uitgever Konami het spel had laten vallen. Toch is het spel nu volledig af en is het wachten op een uitgever die het wel aandurft om Six Days in Fallujah in de winkelschappen te doen belanden


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou