Lang hebben we erop moeten wachten maar nu is het dan eindelijk zover! De singleplayer demo van Far Cry is beschikbaar zodat we zelf de prachtige, zonnige graphics en de hoogstaande AI van deze First Person Shooter van UbiSoft aan den ljive mogen ondervinden.

De demo is maar liefst 500 MB in gewicht en biedt je één volledig eiland waarin je een radartoren dient te vernietigen. Op je pad zal je geconfronteerd worden met hordes tegenstanders, prachtige outdoor en grimmige indoor locaties. Een groot aantal wapens staat in de demo reeds voor je klaar, van de M16 tot een raketwerper en een snipergeweer. Verder krijg je de mogelijkheid een boot te besturen en een helikopter uit de lucht te knallen.

Al dit moois eist wel een monster van een PC. Mocht je alles in de hoogste resolutie en op de hoogste graad van detail vlot spelen, dan moet je je PC uit de toekomst hebben laten importeren. Gelukkig biedt het spel de mogelijkheid de grafische opties omlaag bij te stellen zodat het spel ook op een PC met een GeForce 3 of hoger redelijk speelbaar is.

Update Door miscommunicatie met Ubisoft Nederland is de demo iets te vroeg gepost. De file is inmiddels van de FTP verdwenen. Vanavond rond 11 uur zouden er meer officiële mirrors beschikbaar moeten komen. We wensen iedereen vooralsnog veel plezier met hun halve bestanden. Update #2 De officiële demo zal waarschijnlijk morgenavond om 18.00 uur zijn. Wanneer deze niet meer vandaag verschijnt zullen we hier in een aparte nieuwspost melding van maken.