1UP heeft de wereldpremière van The Crossing, de nieuwste game die wordt ontwikkeld door Arkane Studios (Dark Messiah of Might and Magic) in samenwerking de art director van Half-Life 2. Volgens de makers is het een project waar veel ontwikkelaars al vaak aan gedacht hebben, maar wat niemand ooit heeft aangedurfd. Het is namelijk een game die singleplayer met multiplayer vemengt.

Hoe men deze mix precies wil aanpakken is onbekend, maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan veel spelers die in één wereld allemaal hun eigen doel nastreven en daarbij elkaar regelmatig tegen het lijf lopen.

Het spel zal, gezien de ontwikkelaar geen grote verrassing, gebruik maken van de Source-engine. Een kort filmpje is bij 1UP te bekijken, waarin aan het eind wat ingame footage te zien is. Het spel lijkt zich te situeren in de buitenwijken van een grote, realistisch ogende stad.

In de nieuwste editie van het Games for Windows-magazine zullen we meer te weten komen, wat direct bevestigd dat het spel in ieder geval voor de PC zal verschijnen.