Morgen is het precies 41 jaar geleden dat John F. Kennedy, kortweg JFK, tijdens een rondrit door Dallas vermoedelijk door scherpschutter Lee Harvey Oswald werd doodgeschoten. De Schotse ontwikkelaar Traffic Games grijpt deze tragische gebeurtenis aan voor de ontwikkeling van een nieuw computerspel, JFK Reloaded.

In dit spel is het aan de speler om de moord op Kennedy zo nauwkeurig mogelijk te simuleren. Het draait hier enkel en alleen om de juiste timing van de schoten, en het herladen van je wapen. Een erg beperkt spel dus, wat ook niet zo vreemd is met een richtprijs van $9.99. De ontwikkelaar is zelfs van plan een wedstrijd te organiseren waarbij de speler die het dichst bij de werkelijkheid zit met zijn schoten een deel van het geld dat het spel opbrengt als prijzengeld mag ontvangen.

Een erg smakeloos en debiel spelidee, aan de hand van niemand minder dan Kirk Ewing, die ook al het concept van State of Emergency op zijn naam schreef. Wanneer het je lukt een headshot te maken bij de president, dan zal er trouwens een mooi bloedtafereel waar te nemen zijn - al is het ook mogelijk dit uit te schakelen. JFK Reloaded lijkt vooral een spel om de games weer eens in een slecht daglicht te zetten, maar Kirk beschrijft het liever als een leerzame 'Docu-Game', om zo het historisch besef van gamers te vergroten. Dan vinden we Oliver Stone's JFK toch een beter alternatief.

Met dank aan |BEWARE|MadMan voor het melden van dit nieuws.