SimCity-bedenker Will Wright werkt aan nieuwe games | Gamer.nl

SimCity-bedenker Will Wright werkt aan nieuwe games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Voor het grootste gedeelte zijn de dingen waar we aan werken geen AAA-titels exclusief voor Xbox. De projecten zijn meer verspreid: mobiel, web", zegt Wright. "Ik ben heel erg geïntere eerd in games die mensen meer betrokken maken met de wereld om zich heen in plaats van ze daarvan af te leiden. [Ik wil] de wereld gebruiken als een menselijk platform in plaats van een Xbox. Zoiets als augmented reality."

Deze games zijn de eerste game-projecten waar Wright aan werkt sinds Spore, dat uitkwam in 2008. In de tu entijd heeft hij zich bezig gehouden met het ontwikkelen van Stupid Fun Club, een denktank die zich vooral richt op het creëeren van nieuwe concepten voor films, games en andere entertainmentproducten. Zo heeft Stupid Fun Club gewerkt aan een door gebruikers ontworpen televisieconcept.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou