SimCity-bedenker werkt aan metaverse met nft's genaamd VoxVerse

SimCity-bedenker werkt aan metaverse met nft's genaamd VoxVerse

Will Wright, de bedenker van SimCity en De Sims, werkt aan een nieuwe metaverse genaamd VoxVerse. Het project ondersteunt nft's.

Dat onthult Wright aan Axios. VoxVerse is een virtuele wereld gesitueerd op een gigantische kubus. Hier kunnen spelers een virtueel stuk land kopen, waar ze vervolgens bronmaterialen kunnen mijnen en attracties kunnen bouwen voor andere spelers.

Hoewel spelers van VoxVerse geen nft's hoeven te gebruiken, is het wel een optie om Vox-personages te kopen. Dit zijn nft's die zijn gemaakt door het cryptobedrijf Gala Games. Dit bedrijf heeft meer dan 25 miljoen dollar in het project geïnvesteerd. Onder de personages vallen bekende personages uit franchises zoals The Walking Dead en Trolls. Virtuele pakketten met Trolls-personages gaan op dit moment voor meer dan 1200 dollar over de toonbank.

Wright geeft zelf aan dat hij niet echt interesse heeft in nft's. Hij verwacht dat VoxVerse drie soorten spelers aantrekt: een kleine groep rijke spelers die nft's en stukken land opkopen, een groep daaronder die door de eigenaren van het land worden opgedragen items te maken en een gedeelte van de opbrengsten ontvangen, en een grote groep free-to-play-spelers. 

"Ik heb veel meer interesse in het aantrekken van een miljoen free-to-play-spelers dan tienduizend rijke 'whales'", zo meldt Wright. Een 'whale' is een benaming voor spelers die veel geld in een game uitgeven. Wright geeft echter toe dat deze 'whales' nodig zijn om de in-game economie te stimuleren en vervolgens ervaringen voor miljoenen andere spelers te creëren.

In onderstaande video vertelt Wright meer over zijn project.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een whale is geen benaming voor spelers die veel geld in een game uitgeven. Dat zou meer een actie van een whale kunnen zijn. Een whale is een entiteit in crypto die zoveel eenheden van munt heeft ofwel een groot deel van de huidige supply in circulatie dat deze de marktwaarde kan beinvloeden met een grote transactie.

0

@FrozenOne-94 Van wiki: Whale (gambling) or high roller, a gambler who consistently wagers large amounts of money. Dat wordt volgens mij hier ook bedoeld, maar dat weet alleen de schrijver. Ik dacht of hoopte meer, dat NFT's wel een beetje voorbij was

0
test

@Ziminar NFT's zijn nog steeds heel erg in trek maar iets minder op speculatief vlak. Op sommige chains groeien de transacties erin zelfs nog erg hard. Langzamerhand gaat het wel meer over naar functionele NFT's in plaats van 'mooi verzamelplaatje' NFT maar het duurt nog wel even voor het echt een wat meer volwassen vorm gaat aannemen. Soulbound tokens voor gedecentraliseerde identiteit is een mooi voorbeeld van een wat functionelere vorm van NFT wat mij betreft.

0

@FrozenOne-94 Ook dat is een whale. Het klopt gewoon hoor. Of dacht je dat "Whales" pas sinds crypto een begrip zijn?

0
test

@brushaway het gaat hier om een game waarbij verwezen wordt naar rijke spelers die stukken land kopen in de vorm van NFT's. Een whale is dus zeker wel een groot crypto aandeelhouder in dit geval die groot geld het ecosysteem inpompt en ontneemt. Een whale in de term 'high roller' gaat over gokkers, niet over mensen die een game spelen en daar hun hele hebben en houden aan uitgeven. Dus nee dat denk ik niet maar in deze referentie is het veel aannemelijker en passender binnen de context dat het wel over crypto whales gaat.

0
test

De beste man heeft geen internet neem ik aan? Anders wist ie wel wat mensen van NFTs vinden, juist... No Fucking Thanks.

0

Aanbevolen voor jou