De Amerikaanse rechter James Dever III heeft dit bedrag vastgesteld, omdat Silicon Knights nooit een specificatie heeft gegeven van de schadevergoeding die het eist. Mogelijk heeft de rechter het bedrag van de claim vervolgens op een dollar vastgesteld, omdat hij niet langer wilde wachten.

Als Silicon Knights de rechtszaak wint, kan het bedrijf de manier waarop de schadevergoeding is vastgesteld nog wel aanvechten en alsnog proberen meer geld te krijgen. Zowel Epic Games als Silicon Knights hebben nog niet gereageerd op het besluit van de rechter.

Rechtszaak

Silicon Knights heeft Epic Games aangeklaagd inzake het gebruik van de Unreal Engine 3 voor de game Too Human. Silicon Knights maakte die game aanvankelijk op Epics engine, maar liep naar eigen zeggen tegen bepaalde beperkingen aan. De ontwikkelaar beweert dat Epic Games het geld dat het verdiende aan het verkopen van UE3-licenties niet investeerde in het verbeteren van die engine, maar in de ontwikkeling van de game Gears of War 3.

Silicon Knights zag zich uiteindelijk genoodzaakt om een eigen engine voor Too Human te ontwikkelen, waardoor de kosten van die game aanzienlijk hoger uitvielen. De game is uiteindelijk tien jaar in ontwikkeling geweest en kon bij zijn release rekenen op matige tot gemiddelde recensiecijfers. Ook verkocht de game onder verwachting.

De Unreal Engine 3 is een van de populairste engines onder game-ontwikkelaars. Enkele voorbeelden van games die op de techniek draaien zijn Batman: Arkham City, Gears of War 3, Homefront, Mass Effect 3, BioShock Infinite, Borderlands 2, Dust 514 en Dishonored.