Silent Hill-maker onthult eerste informatie over nieuwe horrorgame

Silent Hill-maker onthult eerste informatie over nieuwe horrorgame

Silent Hill-bedenker Keiichiro Toyama geeft iets meer details over een nieuwe horrorgame die hij samen met zijn nieuwe studio Bokeh Game Studio ontwikkelt.

De eerste informatie over de game komt via een video, waarin Toyama meer vertelt over het nog naamloze spel. "Ik wil elementen van horror behouden, maar ik wil ook dat de speler een opgewonden gevoel krijgt tijdens het spelen. Het gevoel van horror komt doordat het dagelijkse leven opgeschud wordt."

Hij vervolgt: "In plaats van dat ik enge dingen wil tonen, wil ik onze plek ter discussie zetten, tegen het feit dat we vreedzaam leven in gaan." In de video wordt verder veel over Toyama's ervaring als ontwikkelaar gepraat. Naast de Silent Hill-reeks heeft hij bijvoorbeeld ook aan Gravity Rush gewerkt. Ook heeft hij een passie voor fotografie.

Vorig jaar kondigde Toyama al aan Bokeh Game Studio op te hebben gericht en aan een horrorgame te werken. Mede-oprichter Kazunobu Sato meldde toen al dat het project nog in de kinderschoenen staat en pas in 2023 gaat verschijnen. Volgens de studio is de pc het hoofdplatform tijdens de ontwikkeling, maar moet het spel uiteindelijk ook naar consoles komen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou