Nieuws
Bokeh Game Studio

Silent Hill-maker onthult eerste informatie over nieuwe horrorgame

Geen enge beelden, maar het dagelijkse leven opschudden

Geschreven door Michel Musters op
Silent Hill-bedenker Keiichiro Toyama geeft iets meer details over een nieuwe horrorgame die hij samen met zijn nieuwe studio Bokeh Game Studio ontwikkelt.

De eerste informatie over de game komt via een video, waarin Toyama meer vertelt over het nog naamloze spel. "Ik wil elementen van horror behouden, maar ik wil ook dat de speler een opgewonden gevoel krijgt tijdens het spelen. Het gevoel van horror komt doordat het dagelijkse leven opgeschud wordt."

Hij vervolgt: "In plaats van dat ik enge dingen wil tonen, wil ik onze plek ter discussie zetten, tegen het feit dat we vreedzaam leven in gaan." In de video wordt verder veel over Toyama's ervaring als ontwikkelaar gepraat. Naast de Silent Hill-reeks heeft hij bijvoorbeeld ook aan Gravity Rush gewerkt. Ook heeft hij een passie voor fotografie.

Vorig jaar kondigde Toyama al aan Bokeh Game Studio op te hebben gericht en aan een horrorgame te werken. Mede-oprichter Kazunobu Sato meldde toen al dat het project nog in de kinderschoenen staat en pas in 2023 gaat verschijnen. Volgens de studio is de pc het hoofdplatform tijdens de ontwikkeling, maar moet het spel uiteindelijk ook naar consoles komen.

Dit artikel delen:

Lees meer

CoD: Black Ops Cold War verhoogt straf voor teamgenoten neerschieten Eerste beelden en info van xCloud via een browser opgedoken
0

Reacties op: Silent Hill-maker onthult eerste informatie over nieuwe horrorgame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.