Als we de voorlopige cover van het aankomende engelse Nintendo Official Magazine mogen geloven, is de survival horror game Silent Hill 3 van Konami al ongeveer een maand na release geen PS2 exclusive meer. De gehele coverart omvat namelijk een CGI model van de hoofdrolspeelster uit de game, evenals dat er gesproken wordt over een 6 pagina's lange review.

Silent Hill 3 is het derde deel uit deze toch wel vrij lugubere en verontrustende survival horror serie, welke voorheen met name op de PSOne en PS2 de nodige populairiteit genoot onder de horror fans. Ook dit derde deel lijkt het tot nu toe erg goed te doen in de verkoopcharts, en daarnaast is het een van de weinige Japan developed games welke eerst released werd in Europa.

De cover zoals hier afgebeeld is nog niet definitief, en veel van de aanwezige teksten zijn tijdelijke opvulling voor de defintieve versie van het blad. Maar het feit dat SH3 zo prominent aanwezig is op de cover wil toch wel wat zeggen.

Konami lijkt de laatste tijd zowieso nauwer te zijn gaan samenwerken met Nintendo. Zo is men ook al bezig met de Gamecube exclusive MGS: TTS, en werkt Hideo Kojima inmiddels aan een innovatieve GBA game welke reageert op zonlicht.

Voor Gamecube bezitters die na Resident Evil en Eternal Darkness weer sterk verlegen zitten om een nieuwe horrortitel, en niet kunnen wachten op RE4, is dit zeker positief nieuws te noemen. Maar ook voor de mensen die verlangen naar meer mature content op de Cube is deze ontwikkeling verre van verkeerd.

UPDATE:

Zojuist is bekend geworden dat de cover van NOM een grote hoax is, en Silent Hill 3 dus verre van in ontwikkeling is voor de Gamecube. Volgens een woordvoerder van NOM gaat het om een speciale actie van het blad, waarbij men van de lezers wil horen welke andere PS2 of Xbox exclusives men het liefst ook op de console van Nintendo zou willen zien.