Nieuws

Sierd de Vos en Jeroen Grueter aangekondigd als commentatoren Fifa 20

Bijna 700 uur doorgebracht in studio

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
EA heeft bekendgemaakt dat het Nederlandse commentaar in Fifa 20 wordt verzorgd door Sierd de Vos en Jeroen Grueter. Hiervoor hebben de twee commentatoren bijna 700 uur doorgebracht in de studio.

Electronic Arts heeft officieel aangekondigd dat Sierd de Vos en Jeroen Grueter de nieuwe Nederlandstalige commentatoren zijn in Fifa 20. De twee zijn te horen in alle modi van het voetbalspel, inclusief de nieuwe Volta-spelmodus die dit jaar voor het eerst wordt geïntroduceerd in de franchise.

De Vos en Grueter hebben het afgelopen jaar bijna 700 uur samen doorgebracht in de studio om al het commentaar, de spelersnamen en de clubs in te spreken voor Fifa 20. Volgens EA gaat het om meer dan een miljoen woorden en uitspraken, waaronder veel bekende uitdrukkingen van De Vos. Zo zal ook het beroemde 'Koekkoek' terug te horen zijn in het spel.

Sierd de Vos zegt vereerd te zijn dat hij en Grueter de kans hebben gekregen om hun stemmen toe te voegen aan de Fifa-franchise. Hij verzekert dat spelers verrast worden en niet alleen uitspraken te horen krijgen die ze al eerder hebben gehoord. Grueter vult hierbij aan dat ze hun eigen draai hebben gegeven aan het commentaar en ontzettend veel lol hebben gehad tijdens het inspreken hiervan. Hij is er dan ook van overtuigd dat spelers dit duidelijk terug gaan horen in Fifa 20.

De komst van Sierd de Vos en Jeroen Grueter betekent dat de commentatoren Evert ten Napel en Youri Mulder na bijna vijftien jaar niet meer te horen zijn in Fifa. Ten Napel is niet teleurgesteld en zegt tegen RTL Nieuws dat hij en Mulder het na al deze jaren wel mooi vinden geweest. "Het is een pittige klus die ons ieder jaar veel tijd kostte. Toen ons gevraagd werd wat we wilden, hebben we samen de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen", aldus Ten Napel.

Dit artikel delen:

Lees meer

Psychonauts 2 wordt uitgesteld tot 2020 Overzetten bestanden naar Switch Lite wordt mogelijk
2

Reacties op: Sierd de Vos en Jeroen Grueter aangekondigd als commentatoren Fifa 20

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 11 juli 2019 17:08
  Hoppa, allemaal naar PES :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 11 juli 2019 17:20
  Moet het nog zien, ik gebruik alle beschikbare commentaren, behalve die in het Nederlands.
  Misschien is dit wel beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.