De patch kent een waslijst aan verbeteringen, waarin de nadruk wordt gelegd op het verbeteren van de AI. Ook worden er een aantal dingen aan de game toegevoegd, zoals verscheidene natuurelementen. De meest opvallende zijn ‘Natural Treasury’ en ‘Circo Maximus’ waardoor elke stad een markt en een Colloseum kan krijgen.

Uitbreiding

Naast deze patch die vanaf vandaag is te downloaden, komt morgen ook de uitbreiding Double Civilization and Scenario DLC pack uit. Met de uitbreiding kan er controle worden genomen over de Spanjaarden met Isabella of de Inca’s met Pachacuti. Ook bevat de uitbreiding een geheel nieuw verhaal die zich afspeelt in het jaar 1492 en waarin de zee opgegaan moet worden om een geheel nieuwe wereld te ontdekken. De uitbreiding is voor 4,99 euro verkrijgbaar.

Sid Meier’s Civilization V is het vijfde deel in de serie strategiegames. Het doel is om wereldheerschappij te bemachtigen en dat doel wordt bereikt door een beschaving tot grote hoogten te laten stijgen. In de game wordt gekozen voor één van de achttien beschavingen en dat ras moet begeleid worden van de steentijd tot het ruimtetijdperk.