Shovel Knight-maker bevestigt dat het aan een 3D-game werkt

Shovel Knight-maker bevestigt dat het aan een 3D-game werkt

Yacht Club Games, de ontwikkelaar van de Shoverl Knight-spellen, heeft een 3D-game in ontwikkeling.

Dat meldt designer Alec Faulkner tijdens een interview met Ars Technica terwijl hij praatte over een nieuwe engine die is ontwikkeld voor het al eerder aangekondigde spel Mina the Hollower.

"De engine is compleet nieuw en van begin af aan door ons team gemaakt. Dat is ons geheim de afgelopen vijf tot zes jaar - het wordt zowel gebruikt om (Mina the Hollower) als een onaangekondigde 3D-game te ontwikkelen."

De uitspraak is opvallend, omdat Yacht Club Games tot nu toe alleen maar tweedimensionale spellen heeft ontwikkeld. Een paar jaar geleden werd al naar een 3D-designer gezocht door de ontwikkelaar. Meer details over de game zijn nog niet bekend.

Mina the Hollower, dat ergens in 2023 moet verschijnen, werd begin dit jaar aangekondigd. In de game besturen spelers een titulaire muis in een adventure waarbij de camera de actie van bovenaf bekijkt. Het spel lijkt qua gameplay veel weg te hebben van klassieke Zelda-games. Het spel is in ontwikkeling voor Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Hieronder is een trailer van het spel te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou leuk zijn als het dan ook retro in PS1 of N64-style is.

0

@Robbert. Banjo-achtige game van Yacht Club.. mwoa kom maar kom maar kom maar.

0
test

@Robbert. Ik vind dat PS1 en N64 graphics zich minder lenen voor een retro style game omdat deze graphics minder tijdloos zijn als Pixelart. Ik wil dan liever dan ze een leuke 3D platformer maken met hedendaagse graphics.

0

Aanbevolen voor jou