Shootercomponent Star Citizen onthuld in demo | Gamer.nl

Shootercomponent Star Citizen onthuld in demo | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de demo is te zien hoe het shooteronderdeel van Star Citizen eruit gaat zien. Ook is het schieten in gewichtloosheid te zien vanaf 7:10. Illfonic  de shootermodule, deze ontwikkelaar maakte eerder arenashooter Nexuiz.

Naast het shootergedeelte heeft Star Citizen onder andere al een module waarin spelers in de ruimte rond kunnen vliegen en vechten. Daarnaast staan verscheidene andere onderdelen in deplanning, waaronder een singleplayermodus en de mogelijkheid om andere spelers op te zoeken in hun hangar.

De ontwikkeling van Star Citizen wordt gecrowdfund, het spel heeft ondertu en al ruim 60 miljoen dollar opgehaald. De game staat gepland voor een release in 2016.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou