Shooter Valorant grote hit op Twitch

Shooter Valorant grote hit op Twitch

Valorant is een grote hit op Twitch sinds de lancering van de gesloten bèta. De shooter van Riot Games behaalde volgens href="https://www.twitchmetrics.net/g/516575-valorant" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitch Metrics</a> deze week zelfs 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers.

Daarmee komt het zeer dicht in de buurt van het League of Legends-wereldkampioenschap in 2019, dat 1,74 miljoen gelijktijdige kijkers trok. Ook de afgelopen dagen was Valorant zeer populair, met per dag 1 tot 1,5 miljoen kijkers.

De hoge kijkcijfers zijn te verklaren aan de hand van de onconventionele manier waarop spelers toegang tot de gesloten bèta krijgen. Codes worden namelijk uitgedeeld aan gebruikers die hun Riot-account aan hun Twitch-account koppelen en de game bekijken op Twitch. Vermoed wordt daarom dat gebruikers meerdere accounts aanzetten om eerder een code te bemachtigen.

Valorant is een tactische heroshooter die veel wegheeft van Counter-Strike en Overwatch. Spelers spelen moeten in teams van vijf een bom planten of juist onschadelijk maken. Iedere spelers heeft één leven en de verschillende helden hebben vaardigheden om gezamenlijk het tij van een wedstrijd te keren.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt wel heeeel erg op counterstrike. Nee deze laat ik aan me voorbij gaan

0
test

Lekker nietszeggend cijfer. Er waren genoeg gekken die op meerdere accounts zaten te kijken om de kans op een key te verhogen

0

Aanbevolen voor jou