Shooter Splitgate krijgt geen grote updates meer

Shooter Splitgate krijgt geen grote updates meer

Ontwikkelaar 1047 Games stopt met het maken van content voor de shooter Splitgate.

Dat maakte het bekend via social media. Het schietspel met portalen blijft nog wel speelbaar. Op 15 september komt er zelfs nog een nieuwe battle pass die voor iedereen gratis is. Het team verlegt de focus naar een nieuw project dat wordt gebouwd op Unreal Engine 5. De nieuwe game wordt eveneens een shooter met portalen, maar dan met 'revolutionaire veranderingen.' Net als Splitgate wordt het nieuwe spel gratis te downloaden. 

Splitgate kwam in 2019 uit voor pc. Even later volgende een crossplay-bèta die enorm populair werd. Om crossplay nog beter te maken, besloot 1047 Games om de officiële release uit te stellen. In juli kwam nog het tweede seizoen van de bèta uit en daar blijft het bij. Het door ontwikkelen zou teveel tijd kosten, waardoor er onvoldoende focus is voor het nieuwe project. 

"Splitgate bereikte een succes dat we niet aan hebben kunnen zien komen en dat weinig indie games bereiken", laat 1047 Games weten. "Het gaf ons de mogelijkheid om van een klein project dat startte in een studentenhuis een AAA-game te maken die op kan boksen tegen shooters van de grootste uitgevers."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Klinkt goed. Het was leuk, maar het voelde als een PS3 game.

0
test

@Tokumei Op de graphics na voelde het inderdaad wat ouderwets aan. Speelde verder wel lekker en was ook wel leuk. Toch miste ik iets waardoor ik snel op het spel uitgekeken was.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou