Quake Live niet langer free-to-play, nu op Steamworks | Gamer.nl

Quake Live niet langer free-to-play, nu op Steamworks | Gamer.nl

Quake Live is niet langer free-to-play nadat het spel is overgezet naar Steamworks. Door de zet bevat de game nu nieuwe mogelijkheden, waaronder Steam Chat, Statistics en Workshop Integration. Dit laat ontwikkelaar iD Software weten in een Steam Community post.

De update naar Steamworks zorgt voor een reeks optimalisaties aan het spel en zorgt er daarnaast voor dat problemen met verschillende mappen zijn gecorrigeerd. De multiplayer servers voor de game zijn verbeterd en spelers krijgen de mogelijkheid gevechten naar eigen wens aan te pa en. 

De update zorgt ervoor dat de game een prijs van 9,99 euro krijgt. Hierdoor is de game niet meer free-to-play. Eerder maakte het spel gebruik van abonnementen waarmee spelers extra in-game features kregen.

"Door onze abonnementservice af te schaffen, hebben alle spelers nu dezelfde voordelen en features in-game", schrijft iD Software. Daarnaast zijn alle speler statistieken uitgewist. Spelers die Quake Live hebben gespeeld, zijn hierdoor hun vriendenlijsten en clans kwijt. 

In Quake Live kunnen spelers het opnemen tegen spelers van over de hele wereld in verschillende arena’s. De first-person shooter kwam in 2010 uit voor pc, Mac en Linux. Het spel is aan te schaffen via Steam

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou