Shigery Miyamoto over het twintigjarig bestaan van Pokémon | Gamer.nl

Shigery Miyamoto over het twintigjarig bestaan van Pokémon | Gamer.nl

Nintendo heeft een speciale video uitgebracht om het twintigjarig bestaan van de Pokémon-franchise te vieren. De legendarische gameontwikkelaar Shigeru Miyamoto deelt in de video zijn ervaringen over de eerste Pokémon-games.

Miyamoto legt in de video uit dat hij “ongeveer zes jaar” voor de release van Pokémon Red en Blue (Green in Japan) betrokken was bij de ontwikkeling. “De reden dat het zo lang duurde was omdat we ook werkten aan Earthbound. Zodra deze was afgerond, konden we ons volledig richten op Pokémon."

Verder vertelt Miyamoto het meest te hebben bijgedragen aan de System Link-functie. Spelers kunnen hiermee hun Pokémon uitwi elen of laten vechten met andere spelers via een kabel tu en meerdere Game Boy-systemen. Hij bedankt verder alle spelers voor hun steun tijdens het twintigjarige bestaan van de serie.

Eind dit jaar worden de nieuwste titels in de reeks verwacht voor Nintendo 3DS: Pokémon Sun en Pokémon Moon. Volgens geruchten is Nintendo met meerdere filmstudio’s in overleg over het maken van een live-action film van de populaire franchise.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou