Shigeru Miyamoto keurde een 'Wario-versie' van Princess Peach af

Shigeru Miyamoto keurde een 'Wario-versie' van Princess Peach af

Een Camelot-werknemer bedacht een slechte versie van Princess Peach - vergelijkbaar met Wario en Waluigi - maar daar had Shigeru Miyamoto geen oren naar.

Het idee ontstond zo'n vijftien jaar geleden bij Shugo Takahashi, de medeoprichter van Mario Golf- en Mario Tennis-ontwikkelaar Camelot. Dat blijkt uit een oud interview met Nintendo Dream dat onlangs weer onder de aandacht kwam via social media.

Camelot stelde voor om een slechte versie van Princess Peach te maken nadat de studio succesvol Waluigi - de slechte versie van Luigi - had bedacht voor Mario Tennis op de Nintendo 64. De studio bedacht 'Walupeach' voor een volgend project, maar Miyamoto gaf er uiteindelijk geen toestemming voor.

Volgens Miyamoto zou het personage teveel lijken op Doronjo, een personage uit de Yatterman-animeserie. Takahashi vond dit zelf wel meevallen - volgens hem leek het personage eerder op een soort gevallen engel.

Hoe dan ook is Walupeach nooit verder uitgewerkt en in een game verschenen. Sinds een paar jaar is Nintendo naar verluidt strenger geworden wat betreft het bedenken van nieuwe personages binnen het Mushroom Kingdom. Een ontwikkelaar benoemde dit in een interview uit 2020.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bowset zou ook nog kunnen offfff, dacht ik net aan, beach, aangezien wario en waluigi een omgekeerde letter op hun pet hebben. kan je een bitchy strandversie van peach maken :P

0
test

@-JK- Nice. Dan kun je ook beetje spelen met uitspraak woordspelingen. In plaats van Beach, zou het dan ook Beachy kunnen zijn. Een beach versie van Peach die dan ook meteen zich gedraagt als bitch. En dan de Italiaans klinkende naam van Bitchy zou dan Beachy kunnen zijn.dubbel op en toch niet te overdreven voor de kinderen die deze naam ook zien. Maar vermoedelijk dacht jij ook al zo aan de naam. Lol

0

Aanbevolen voor jou