Shift-studio haalt 660.000 dollar op voor nieuwe game | Gamer.nl

Shift-studio haalt 660.000 dollar op voor nieuwe game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het project werd eind vorig jaar door Slightly Mad opgezet om fans de mogelijkheid te geven om het project mede te financieren. In totaal hebben er 40.000 mensen tu en de 5 en de 100.000 dollar gedoneerd. De CEO van Slightly Mad, Ian Bell, is blij dat het project zo goed gaat. "Het is niet minder dan een revolutionaire nieuwe aanpak voor gameontwikkeling en financiering. Het staat ontwikkelaars toe om games te maken zoals zij het willen, zonder de druk van een uitgever."

Het doel van de ontwikkelaar is om vijf miljoen dollar op te halen om een tweejarig ontwikkelingsproces te kunnen financieren. De studio beoogt een winst van 53 miljoen dollar, die het wil bereiken via microtransacties binnen de free-to-play-game. Daarvan zal het dertig procent zelf houden, de rest wordt verdeeld onder de geldschieters. Begin maart werden er beelden vrijgegeven van de voortgang van Project CARS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou