Shield Tablet ondersteunt streaming via Twitch | Gamer.nl

Shield Tablet ondersteunt streaming via Twitch | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Polygon meldt dat de Twitch-app waarmee livestreams kunnen worden bekeken, bovendien voorgeïnstalleerd staat op de tablet. Het is voor gebruikeers mogelijk om zelf beelden op te nemen en daarbij zichzelf ook direct te filmen dankzij de 5 megapixel camera aan de voorzijde van de tablet. Hiernaast is het mogelijk om games vanaf een desktop of pc die gebruikmaken van een grafische kaart van Nvidia in de GT 600-serie of hoger, te streamen naar de Shield Tablet. 

Controller

Hiernaast is een nieuwe draadloze controller onthuld waarmee gegamed kan worden op de tablet. Als gebruikers beelden van de tablet naar de tv streamen, is het mogelijk om deze te besturen met de controller. De beelden van de tablet worden omgezet naar een native 1080p-beeld. 

Zoals eerder bleek uit gelekte afbeeldingen, komen er twee varianten van de Shield Tablet. Eentje van 299 dollar en 399 dollar. Dit gaat respectievelijk om de 16Gb en 32Gb-versie van de tablet. De controller gaat 59 dollar kosten.

Nvidia Shield Tablet

Nvidia shield controller


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou