Vanaf nu is de demo van Sherlock Holmes: The Awakened Remastered Edition te downloaden. Het originele Sherlock Holmes: The Awakened verscheen in 2007 en heeft een ingrijpende make-over ondergaan.

Sherlock Holmes en zijn maatje Doctor Watson, wie kent ze niet. De Britse detectives hebben al in heel wat games hun opwachting gemaakt. Zo waren ze onder andere in Sherlock Holmes: The Awakened druk bezig met het ontrafelen van allerlei mysteries. Het spel werd door ons beloond met een respectabele 7. Een aantal van de kritiekpuntjes van toen zijn door ontwikkelaar Frogwares ter harte genomen en aangepast in de Remastered Edition.

Zo is de grafische kwaliteit aanzienlijk verbeterd voor deze editie en de speler mag nu op elk moment in het spel kiezen tussen een first person en een third person perspectief. Eén van de kritiekpuntjes uit onze review was de hoge moeilijkheidsgraad van het spel. In de heruitgave heb je gelukkig de beschikking over een nieuw hulpsysteem dat je, wanneer je daar behoefte aan hebt, stap-voor-stap tips geeft om puzzels op te lossen.

De demo kun je hier downloaden en het spel zal vanaf 23 oktober in de winkels liggen.