Yu Suzuki, de geestelijk vader van Shenmue, heeft in een interview laten blijken dat hij erg gecharmeerd is van de Xbox. Volgens de man die de duurste game aller tijden heeft mogen maken (Shenmue), is de Xbox erg aantrekkelijk voor technisch moeilijke titels, door het gebruik van de harde schijf.

Hiermee geeft hij een duidelijke hint over het vervolg van Shenmue, dat na het nog te verschijnen deel 2 op de Dreamcast verder zal moeten gaan op een andere console. Shenmuefans kunnen niet wachten op Shenmue 2. Maar daarna moet er worden gekeken waar we de belevenissen van Ryo Hazuki kunnen volgen. Verrassend is dat de Microsoft XBox de beste papieren tot op dit moment heeft.

Yu Suzuki lijkt voor de XBox te gaan. Iedereen weet dat in Shenmue veel dingen in beeld komen die veel kracht kosten voor een console. De ingebouwde harddisk van de XBox zal een zegen zijn voor Yu Suzuki.

Shenmue 2, dat nog op de Dreamcast zal verschijnen, zal Shenmue deel 2 tot en met 6 bevatten, de Shenmue serie zal tot en met deel 16 lopen.

Dat wordt nog veel gegame met Ryo in de toekomst