Shenmue 3-ontwikkelaars gaan Epic Store-exclusiviteit heroverwegen

Shenmue 3-ontwikkelaars gaan Epic Store-exclusiviteit heroverwegen

De ontwikkelaars van Shenmue 3 gaan de situatie omtrent de exclusiviteit van het spel op de Epic Games Store beoordelen. In een update op Kickstarter zegt Ys Net te luisteren naar de zorgen van fans.

Vorige week werd bekend dat Shenmue 3-fans hun geld niet terug krijgen, na de overstap van het spel naar de Epic Games Store. Uitgever Deep Silver verontschuldigde zich voor het plotseling veranderen van het platform, maar zag dit niet als genoeg reden om donateurs van het Kickstarter-project, die hadden gerekend op een Steam-code, hun geld terug te geven. Ys Net, de ontwikkelaar van Shenmue 3, laat nu weten te luisteren naar de zorgen van de fans.

In een nieuwe update op Kickstarter zeggen Ys Net, Deep Silver en Epic Games dat ze de situatie omtrent de Epic Store-exclusiviteit gaan evalueren. "We willen dat de Backers weten dat we naar ze luisteren en dat we op de hoogte zijn van hun bezorgdheid. We vragen al onze fans om geduld te hebben, terwijl we op E3 zijn om het spel te demonstreren", aldus de drie partijen.

Wanneer de Shenmue 3-ontwikkelaars terug zijn op hun respectievelijke kantoren, willen ze samen met de fans op zoek gaan naar een oplossing. "We willen een manier vinden om het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld te rechtvaardigen", wordt gezegd in het bericht op Kickstarter. Wat deze oplossing kan gaan inhouden en of het spel wellicht alsnog naar Steam komt, is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Epic doet echt meer kwaad dan goed voor de pc consument, het aggresief opkopen van pc exclusiviteit om je vervolgens te koppelen aan een half werkend gedrocht van een store - terwijl je de game in eerste instantie op steam zou krijgen is gewoon keiharde naaien van je klanten. En Deep Silver zal het worst wezen want die zien alleen maar een zak met geld en fuck de rest. Het is jammer dat de developer er voor gestraft wordt, maar zo'n publisher zou je gewoon ook zonder meer moeten boycotten.

0
test

@casualkiller Yep, I kan de hele dag praten over wat er allemaal fout is met hoe Epic fout en smerig bezig is, maar het ergste hier, is dat doordat dit nou al de 3e keer is dat Epic stiekem bezig is en een grote zak geld gooit naar een kickstarter/fig project dat door fans is gefinancierd en op het laatste moment door epic wordt gegijzeld als kut EGS exclusive dat mensen helemaal geen vertrouwen meer hebben in kickstarter projecten, want dit is nou de 3e keer dat de developers een steam key beloven, en op het laatste moment het een EGS exclusive wordt en de fans een middlefinger krijgen.

0

@Valerium En dat is dan ook de reden dat ik niet aan crowdfunding doe. Te veel beloftes met een grote kans dat ze niet nagestreefd worden.

0
test

@Valerium En dat is de fout van Epic? Ik ben geen fan van Epic maar dat is natuurlijk gelul. Het is de fout van de inhalige devs, niet van Epic.

0

Je kan moeilijk alleen Epic hiervan de schuld geven, er zijn twee partijen bij zo'n deal. De uitgever moet ook nog steeds ja zeggen en dat hebben ze gedaan. En zo is het bij elke deal die Epic, Sony of Microsoft maakt er zijn twee partijen nodig voor die deal @Valerium

0
test

@casualkiller Wat een dikke bullshit zeg, Epic doet helemaal geen kwaad voor de pc consument.. Het is juist mensen die daar zo over zeuren die er een probleem van maken. Of het nu op Steam staat of op EGS dat maakt voor een pc gamer niets uit, hij/zij kan het spel gewoon spelen.. Dat gezeur telkens over een extra launcher moet ook eens afgelopen zijn, het probleem is ook gewoon dat Steam nu bijna een monopoly heeft als het daar op aan komt, veel mensen hebben hun collectie in Steam zitten en daarmee maakt het de kans voor buitenstaanders een heel stuk kleiner dat men het spel nog koopt op een concurrerent platform.. Het grote probleem is gewoon de integratie van de library en store.. Er zou een universele plek moeten zijn voor de library waar dit soort platformen zich aan kunnen koppelen. De Steamstore is ook een gedrocht en zou je van verwachten dat na zoveel jaar ze eindelijk de problemen er wel van opgelost zouden hebben, maar nee hoor, en zeker met je library (ik kan beter via de store zoeken naar bepaalde genres en dan kijken of ik het spel heb dan in mijn eigen library kijken (ja ik heb zo'n grote library dat je niet snel even kunt kijken). Mensen zijn zo blind voor ook al die 'exclusives' die op Steam komen, maar omdat het op hun favoriete platform is, interesseert ze het niet, zo verrekte hypocriet.

0
test

@SuperDre Amen. Helemaal mee eens.

0
test

@SuperDre Welke exclusives?

0
test

Bied het spel gewoon op Epic en Steam aan en probleem opgelost, als je de keuze maar aan de consument laat denk ik dan.

0

Aanbevolen voor jou