Nieuws
Shenmue 3

Suzuki zegt Shenmue 4 te willen maken in in-game brief

Zolang er mensen zijn die Shenmue verder willen zien leven

Geschreven door Dagmar De Groot op
Shenmue-bedenker Yu Suzuki belooft via een ingame-brief in Shenmue 3 dat hij blijft werken aan Shenmue-games.

In een Reddit-bericht van vier jaar geleden heeft Suzuki al gezegd dat hij het verhaal in elf hoofdstukken wil vertellen, verspreid over vijf games. En in een gesprek met Usgamer zegt de maker tevens dat het verhaal maar voor de helft af is na Shenmue 3. Dit betekent dat fans nog een hoop kunnen verwachten van de Shenmue-reeks, mits het Suzuki lukt om de games daadwerkelijk uit te brengen.

In Shenmue 3 is een brief te vinden van Suzuki aan de spelers, waarin hij onder andere zegt dat hij dit nooit op gaat geven. "Zolang er mensen zijn die Shenmue verder willen zien leven, zal ik nooit mijn eigen persoonlijke reis opgeven om het verhaal te voltooien. Net als bij Shenmue 3 is het Shenmue-verhaal bij jou. Ik hoop van harte dat we samen het verhaal van Ryo en zijn avonturen in Shenmue 4 kunnen blijven beleven," aldus Suzuki in de brief. Er komt dus een deel vier in deze reeks, als het aan de maker ligt.

Het heeft wat moeite gekost om hier te komen, maar Shenmue 3 is gisteren eindelijk uitgekomen. Shenmue 3 is een actie-avontuur game die ontwikkeld wordt door Neilo en Ys Net en begon als een Kickstarter-project.

In de afgelopen jaren heeft Yu Suzuki, de bedenker van de eerste twee Shenmue-games, meerdere malen geprobeerd om andere Shenmue-games uit te brengen, zoals Shenmue City en Shenmue Online. Het falen van Shenmue City gebeurde in 2011, terwijl Suzuki hoopte dat een succes met Shenmue City ervoor ging zorgen dat Shenmue 3 mogelijk werd. Ys Net bestond toen al, maar Suzuki werkte nog wel voor Sega. In 2011 is hij daar weggegaan om zich volledig te focussen op Ys Net. En dan eindelijk, tijdens de E3 in 2015, werd de Kickstarter-campagne voor Shenmue 3 bekendgemaakt. De game is ook al eerder uitgesteld, maar ziet nu eindelijk het daglicht.

In dit derde deel van de Shenmue-serie probeert Ryo het mysterie achter de Phoenix Mirror op te lossen, een artefact waarnaar de moordenaar van zijn vader op zoek was. Het avontuur van Ryo leidt hem naar steden en lieflijke dorpjes waar hij zijn training kan voortzetten, kan gokken, arcadegames kan spelen en deeltijdbanen kan doen terwijl hij de waarheid achter de Phoenix Mirror onderzoekt.

Shenmue 3 is nu beschikbaar voor pc (alleen via de Epic Games Store) en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe poster voor The Witcher-serie uitgebracht Gerucht: Nieuwe Crash Bandicoot-game op komst
0

Reacties op: Suzuki zegt Shenmue 4 te willen maken in in-game brief

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.