Shenmue 3-fans krijgen geen geld terug na overstap naar Epic

Shenmue 3-fans krijgen geen geld terug na overstap naar Epic

Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Shenmue 3 naar de Epic Games Store komt in plaats van Steam, wilde veel fans hun geld terug. Uitgever Deep Silver werkt hier echter niet aan mee.

Gisteren werd tijdens de PC Gaming Show vanaf E3 bekendgemaakt dat Shenmue 3 exclusief verkrijgbaar gaat zijn op de Epic Games Store. Het is niet duidelijk of het spel op een later tijdstip ook naar andere pc-platformen komt, maar in de uitgebrachte trailer was alleen het logo van Epic te zien. Dit is opvallend, omdat Shenmue 3 sinds de bekendmaking van het spel vier jaar geleden stond gepland voor een lancering op Steam.

Veel fans die het Kickstarter-project van Shenmue 3 hebben gesteund, zijn teleurgesteld met het nieuws dat het spel alsnog naar de Epic Games Store komt. Zij hadden namelijk gerekend op een Steam-code. Voor sommige fans is het zelfs genoeg reden om hun geld terug te vragen, maar het ontwikkelteam van Shenmue 3 werkt hier niet aan mee. "We verontschuldigen ons voor het plotseling veranderen van het platform, maar dit is niet genoeg reden om mensen hun geld terug te geven", aldus een officiële reactie van uitgever Deep Silver.

Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat Shenmue 3 is uitgesteld. Oorspronkelijk stond het spel gepland voor een lancering in december 2017, maar ondertussen is deze releasedatum al drie keer verplaatst. Shenmue 3 moet nu op 19 november worden uitgebracht voor pc en PlayStation 4. De extra tijd wordt volgens Yu Suzuki en Deep Silver gebruikt om het spel te verfijnen en een 'echte Shenmue-ervaring te leveren'.

E3 schema

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kan er een lang verhaal van maken hoe slecht die eikels bezig zijn maar het komt gewoon neer op schaamteloos $$ deals. Kan toch echt niet door de beugen?

0
test

Als een bedrijf een game financiert en maakt moeten ze zelf weten op welke manier ze het spel aan de man brengen. Zodra kickstarter gebruikt wordt waarop beloftes gemaakt worden aan de investeerders is dit wel degelijk een reden tot geld teruggave. Ik hoop dat ze aangeklaagd worden door de fans en ze verplicht worden tot geld teruggave. En dan ben ik geeneens investeerder in dit spel, en ook niet anti-epic games store

0

Aanbevolen voor jou