Shenmue 3 breekt Kickstarter-record | Gamer.nl

Shenmue 3 breekt Kickstarter-record | Gamer.nl

Shenmue 3 heeft het hoogste bedrag aller tijde opgehaald van alle Kickstarter-campagnes voor games. De campagne haalde in totaal ruim 5,5 miljoen dollar op in donaties van meer dan 61.000 mensen.

Het vorige record stond op naam van Bloodstained: Rituals of the Night, het spirituele vervolg op de Castlevania-spellen. De Kickstarter-campagne van Shenmue 3 heeft nog zo'n 12 uur te gaan voor de uiterste einddatum aanbreekt.

Electronicagigant Sony kondigde de Kickstarter-campagne van Shenmue 3 aan tijdens zijn E3-persconferentie. De game is het langverwachte vervolg op de culthits Shenmue 1 en 2 die in 1999 en 2001 op de Sega Dreamcast uitkwamen.

Cultstatus
Ondanks de tegenvallende verkopen kreeg Shenmue na de release positieve recensies en heeft het spel een cultstatus in de gamewereld. De game wordt gezien als een van de pioniers op het gebied van quick-time events en openwereldgameplay.

Net als bij de ontwikkeling van de eerste twee Shenmue-games heeft Yu Suzuki de leiding bij deel drie. Het spel moet in december 2017 verschijnen op pc en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou