ShellShock: Nam '67, de third person vietnamgame van het Nederlandse Guerrilla Games, is door uitgever Eidos uitgesteld naar september van dit jaar. Dit soort zaken gebeuren regelmatig, maar in het geval van ShellShock is de reden afwijkend van hetgeen we gewend zijn. Het spel is namelijk al helemaal voltooid voor zowel PC, PS2 als Xbox en is voor de PS2 ook al goedgekeurd door Sony en de goedkeuring van de Xbox versie door Microsoft zal niet lang op zich laten wachten.

Toch heeft men besloten om het spel niet op de geplande releasedatum, eind deze maand, uit te brengen. De tegenvallende verkopen van onder andere Hitman 3 en Thief 3, hebben de uitgever dit doen beslissen. Men bespeurt namelijk een opvallende daling in de verkoop van games, wat waarschijnlijk te wijten is aan de aanstaande zomerperiode waarin opvallend minder gegamed zal worden. Men wil niet het risico nemen door verkeerde timing de start van een potentieel succesvolle franchise als ShellShock de nek om te draaien.

Nu kun je je natuurlijk afvragen hoe verstandig een release in september is, de maand waarin net als bijna elk jaar, een hele waslijst toppers zal verschijnen. ShellShock zal op moeten boksen tegen Men of Valor van Vivendi, Conflict: Vietnam van SCi en nog tegen legio 3rd person actiegames in een andere setting, terwijl we deze maand snakken naar een nieuwe game. Maar allicht zijn we de enige?