"Project Natal is erg innovatief. Het werkt met elke Xbox 360 die verkocht is. Het gaat niet om meer pixels op het scherm te krijgen, maar om de grenzen die er voor zorgen dat mensen geen games spelen af te breken."

Kim gelooft dat Microsoft de beste E3-conferentie had van de drie consolemakers. "Ik denk dat we hebben gewonnen. Niet alleen ik zeg dat. Men is het er volgens mij aardig over eens. We hadden tijdens onze persconferentie iets heel speciaals, om te beginnen onze gameportfolio. We hadden veel inhoud voor onze conferentie. Maar Project Natal komt niet elk jaar om de hoek kijken, dus het is moeilijk om dit te evenaren."

Stad in Brazilië

Kim vertelde ook nog over de origine van de naam Natal. "Dat is een stad in Brazilië, waar één van de hoofdleden van het ontwikkelteam vandaan komt. We vonden het geschikt voor waar we mee bezig zijn. Dit is de geboorte van een nieuwe generatie home entertainment."

Het is belangrijk om op te merken dat een levenscyclus van tien jaar niet automatisch betekent dat de Xbox 360 in de tussentijd geen opvolger krijgt. Sony blijft de PlayStation 2 ook bedienen van games terwijl de PlayStation 3 op de markt is.