Shadow Realms mogelijk uitgesteld naar 2017 wegens Origin-integratie | Gamer.nl

Shadow Realms mogelijk uitgesteld naar 2017 wegens Origin-integratie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De bron meldt dat Bioware oorspronkelijk geen plannen had voor de integratie van Electronic Arts' platform Origin. Deze plannen veranderden echter na de annulering van Dawngate. Deze game zou, net als Command & Conquer, meer geld hebben opgeleverd als Origin wel geïntegreerd was. Dit zou de annulering van beide games mogelijk hebben voorkomen, gezien de ontwikkelaar met dat extra geld meer energie in de games kan stoppen.

Shadow Realms werd tijdens de Gamescom 2014 aangekondigd voor pc. De game zou in episodes uitkomen in 2015, waarbij in elke episode het verhaal zou worden geüpdatet. Afgelopen augustus werd de alfa van de game uitgesteld, zonder dat er een nieuwe datum bekend werd gemaakt. De game komt nu mogelijk ook naar Xbox One en PlayStation 4. Ook zou de game inmiddels volledig op de schop worden genomen en een volledige campagne krijgen.

Bioware of EA hebben nog niet op de geruchten gereageerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou