Forthog Orc-Slayer-dlc voor Shadow of War wordt toch gratis | Gamer.nl

Forthog Orc-Slayer-dlc voor Shadow of War wordt toch gratis | Gamer.nl

Het dlc-personage Forthog Orc-Slayer, die ter ere van een overleden ontwikkelaar is gemaakt, wordt toch gratis.

Ontwikkelaar Monolith maakte de Forthog the Orc-Slayer-dlc om een medewerker te herdenken, die overleed aan een zeldzame vorm van hersenkanker tijdens de ontwikkeling van de game. Warner Bros Games gaf bij de lancering aan dat van de 5 euro die de dlc kostte, er 3,50 euro naar de familie van Forgey zou gaan.

Aan het einde van de trailer werd echter in kleine letters vermeldt dat dit alleen zou gelden voor aankopen in Amerika, met uitzonderingen van sommige steden. Als je dus de dlc kocht in Europa, zag de familie hier niets van terug. Toen dit detail aan het licht kwam bij fans, kwam de uitgever onder vuur te staan. Het kritiek was dat de ontwikkelaar winst zou maken over de rug van een overleden werknemer.

Warner Bros. geeft aan dat het nooit de intentie was winst te maken op deze dlc en laat weten dat "de tweet van een medewerker waardoor de verwarring is ontstaan onjuiste informatie bevat". Daarnaast vertelt Warner Bros. dat het plan was alle winst te doneren aan de familie.

Als reactie op de kritiek gaat de uitgever de dlc gratis beschikbaar stellen voor alle Shadow of War-spelers. Mensen die de dlc al hebben aangeschaft, krijgen het volledige bedrag terug. Daarnaast biedt het bedrijf zijn excuses aan en laat het weten eenmalig een bedrag te doneren aan de familie. Mensen die geïntere eerd zijn zelf nog geld te doneren kunnen terecht op de youcaring-website. Bekijk hieronder de tweet die zorgde voor het kritiek.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou