Shadow of the Tomb Raider krijgt gesplitste moeilijkheidsgraden | Gamer.nl

Shadow of the Tomb Raider krijgt gesplitste moeilijkheidsgraden | Gamer.nl

Shadow of the Tomb Raider krijgt uitgebreide opties wat betreft de moeilijkheidsgraad van de game. Spelers kunnen individueel aanpassen hoe lastig de combat, puzzels en het doorlopen van de levels zijn.

Het wordt mogelijk om de speelervaring van Shadow of the Tomb Raider naar eigen smaak aan te pa en. Square Enix heeft via een blogpost details onthuld over de opties in het nieuwste avontuur voor Lara Croft. Een algemene moeilijkheidsgraad laat spelers alle indivudele elementen gezamenlijk bepalen, terwijl de combat, puzzel en navigatie-opties ook los kunnen worden aangepast. Deze kunnen op Easy, Medium of Hard worden gezet. Bij navigatie en combat is er bovendien een Deadly Obse ion-mogelijkheid voor de doorgewinterde spelers.

Voor combat verandert de specifieke moeilijkheidsgraad onder andere of er aim a ist wordt gebruikt, hoeveel schade vijanden kunnen nemen, hoeveel ammo er beschikbaar is en welke UI-elementen worden getoond.

Shadow of the Tomb Raider

Wat betreft navigatie kunnen spelers bijvoorbeeld kiezen om verf te vertonen op rotswanden om aan te duiden welke kant ze op moeten. Ook is er een optie om alleen te kunnen saven bij base camps en is het mogelijk de duur van timers aan te pa en om nog net een rand te kunnen grijpen bij het klimmen.

Shadow of the Tomb Raider

Voor puzzels kan er worden ingesteld dat Lara hints geeft, of bruikbare objecten worden uitgelicht en of de timing verkort of verlengd wordt voor bepaalde puzzels.

Het verhaal in de nieuwe Tomb Raider-game draait om het einde van de wereld, iets dat Lara natuurlijk tegen wil gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Shadow of the Tomb Raider is vanaf 14 september beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou