Bij sex in games denken de meeste gamers aan titels als Leisure Suit Larry, waarbij dit het belangrijkste onderwerp in deze hitsige game is. Ook in andere titels, zoals God of War, kom je sex tegen. Sommige titels komen zelfs in de problemen doordat ze sexuele content bevatten. Denk alleen maar aan Grand Theft Auto: San Andreas

"Sex is overal in onze industrie, van games content tot advertenties, tot booth babes en booth beef en sexuele hardware die ontwikkeld wordt" zegt Brenda Brathwaite, die vandaag tijdens de "Vrouwelijke game conferentie" over sex in games zal spreken.

Brenda werkte mee aan 20 titels waaronder klassiekers als Jagged Alliance en de Wizardry serie. Ook aan het minder succesvolle Playboy: The Mansion heeft ze input gegeven.

"Het probleem is dat we niet doorhebben hoe we een relatie in een spel kunnen weergeven. Dat maakt het een echte uitdaging om een goed verhaal met sexuele content neer te zetten. Het zal nog even duren voordat we een videogame versie van de Graduate zullen zien." gaat ze verder.

Volgens Brathwaite is het makkelijker om geweld te late zien. Alle games hebben nog een probleem met "collision detection". Als het op geweld aankomt raak je iets of niet. Als je kijkt naar relaties, die ontwikkelen zich veel trager, eerst word je vrienden en dan gaat het verder. Het is dus veel moeilijker om dit in games na te bootsen.