Het duo, dat ook het script heeft geschreven voor Superbad en de aankomende rampenkomedie This is the End, heeft in de afgelopen vier jaar meer dan eens een aanbod van Naughty Dog gekregen. Volgens Goldberg bedankten ze voor de uitdaging omdat ze niet wisten hoe ze de serie naar het grote scherm konden vertalen.

"Het zou gewoon een Indiana Jones-film worden", aldus Goldberg. "Als we een manier zouden vinden om het niet als Indiana Jones te maken, zou het geweldig zijn." Het duo geeft wel aan grote fans van de games te zijn.

In augustus 2012 bleek dat Neil Burger (The Illusionist) niet langer als regisseur was verbonden aan de Uncharted-film. Daarvoor werd ook The Fighter-regisseur David O. Russel van het project afgehaald, omdat Sony vond dat zijn script teveel afweek van de games. Het script van Neil Burger was wel goedgekeurd, maar het is niet bekend waarom hij is gestopt met de ontwikkeling van de verfilming. Marianne en Cormac Wibberley, die eerder de National Treasures-films schreven, schijnen nu aan de film te werken.