Nieuws
Google

Sessies van Ubisoft, id Software en Crystal Dynamics gepland na Google-keynote op GDC

Gaan we eindelijk iets van de Avengers-game zien?

Geschreven door Lucas May op
Google nodigt meerdere prominente ontwikkelaars uit voor 'Google Reveal: Developer Sessions' tijdens GDC. Deze vinden plaats na de keynote waar de zoekgigant vermoedelijk de gamestreamingdienst en bijbehorende hardware gaat onthullen.

Op het Twitter-kanaal van Google Developers is bekendgemaakt dat na het 'Google Reveal'-evenement op woensdag meerdere presentaties worden gegeven. De kans is groot dat de games van de ontwikkelaars die hier aan bod komen op de vermeende gamestreamingdienst gaan verschijnen. De sessies, die voornamelijk bedoeld zijn voor andere ontwikkelaars, worden aansluitend aan de keynote gehouden op dinsdag 19 maart.

Het is nog niet bekend hoeveel ontwikkelaars in totaal worden betrokken, maar tot nu toe staan Doom-ontwikkelaar id Software, Ubisoft en Tomb Raider-maker Crystal Dynamics op de planning. Ubisoft heeft al eerder samengewerkt met Google voor de testperiode van de streamingdienst met Assassin's Creed Odyssey. De aanwezigheid van Crystal Dynamics doet fans denken dat de Avengers-game mogelijk aan bod komt, dat al enige tijd in ontwikkeling is. Recentelijk opende de ontwikkelaar nog een nieuwe studio in Bellevue, Washington voor extra ondersteuning.

Uncharted-maker Amy Hennig is ook aanwezig bij de presentatie van Crystal Dynamics. In juni vorig jaar nam zij afscheid bij EA, waarbij ze zei voorlopig aan kleinschalige projecten te blijven werken.

In februari verstuurde de zoekgigant al uitnodigingen voor de presentatie tijdens GDC, waar het een gameproject gaat onthullen. Waarschijnlijk heeft de aankondiging te maken met Project Stream, de gamestreamingdienst van Google die eerder al was aangekondigd. Ook zijn er geruchten dat het bedrijf een eigen console op de markt wil brengen. Eerder deze week werd al een teaser uitgebracht voor het evenement.

Dit artikel delen:

Lees meer

Win The Division 2 in een steelbook en een goodiepakket The Division 2 tips en tricks
0

Reacties op: Sessies van Ubisoft, id Software en Crystal Dynamics gepland na Google-keynote op GDC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.