Servers van Minecraft aangevallen | Gamer.nl

Servers van Minecraft aangevallen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Markus Per on, de man die Minecraft in zijn eentje heeft opgezet, heeft het volgende te zeggen over de aanval op de servers: "Denial of Service wil zeggen dat je bepaalde beschikbare middelen dusdanig lang in beslag neemt dat andere mensen er geen gebruik meer van kunnen maken. Het is alsof je boodschappen doet in een supermarkt en alleen maar met kleine munten afrekent, die je één voor één telt, totdat je erachter komt dat je überhaupt niet genoeg geld bij had."

Achter op schema

"De reden voor het kiezen van Minecraft als doelwit voor een DDOS-aanval zou ik je niet kunnen vertellen." Wel liet Per on weten inmiddels van een dienst gebruik te maken die zijn servers beter bestand maakt tegen dergelijke aanvallen. Ook zegt hij nog altijd van plan te zijn om het spel te blijven updaten, maar momenteel gewoon achterloopt op zijn schema. Dit vanwege bezigheden gerelateerd aan het opzetten van een kantoor en het inhuren van personeel voor zijn onlangs opgerichte bedrijf. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou